Albumanmeldelse

Cigarettes After Sex - X's: Så befriende det ville vært om de våget å kjøre over kanten

X's - Cigarettes After Sex

Cigarettes After Sex

X's

/ Partisan Records
UDGIVELSE 12.07.2024

Privat kjærlighetspine og en Sade-sang var springbrettet for Cigarettes After Sexs tredje utflukt

Amerikanske anmelder-darlings, Cigarettes After Sex, hørtes på deres to første album ut som en kjærkommen relikvie fra åttitallets fløyelsmyke balladehits som "Is This Love?" (Whitesnake), "Missing You" (John Waite) og "Save a Prayer" (Duran Duran). På deres tredje album X's fortsetter bandet i sin tilbakelente tone, og gir oss mer åttitallsnostalgi krydret med en søt dose indiepop.

For snart ti år siden fikk sangeren og låtskriveren Greg Gonzalez alvorlige hjertekvaler på Valentinsdagen, og forholdet hans tok en brå slutt. På en påfølgende to-timers biltur til en konsert frem og tilbake hjemmefra, dukket ideen til X's opp. På turen spilte Sades «By Your Side» på repeat på bilstereoen, og Gonzalez visste at det var stemningen han ønsket på et album med bandet sitt. Å gå inn i Sades sko tar sitt toll, for formatet hennes er nesten urørlig.

Både det sensuelle og det intime som Sade representerer går som en rød tråd gjennom det meste av albumet. Men når det er sagt, må man se langt etter variasjonen på albumets 10 spor. Åpningstittelsporet lover ellers godt. Gonzalez' nesten hviskende og sensuelle vokal sammen med de glitrende gitarvignettene smyger seg komfortabelt rundt lytteren.


«Tejano Blue», «Silver Sable» og «Holding You, Holding Me» fortsetter i det samme døsige tempoet, med samme effekt som en sovepille. Slik fortsetter det mesteparten av albumet. Forskjellen fra bandets to første plater er cirka null. Cigarettes After Sex luller deg rett og slett i søvn. Så befriende det ville vært om de våget å kjøre over kanten og injisere sin tilbakelente stil med et mykt utbrudd. Sigaretter etter sex er på X som en tilstand som trenger fornyelse. Men det er vanskelig å høre hvor det skulle komme fra når likegyldigheten stille sniker seg inn.

ANNONCE