Moddi legger ut på togturné

Pål Moddi Knudsen, eller Moddi som vi kjenner han best som, reiser på interrail i Europa denne våren. Den kommende turnéen er nemlig bekreftet å utelukkende skulle gjennomføres med tog som fremkomstmiddel.

Moddi stakk tidligere i år av med prisen fra kategorien ‘Vise’ under Spellemann-utdelingen, noe han taklet særdeles godt i forhold til egne spådommer før festlighetene.

– Jeg føler meg veldig malplassert, på rød løper, med presse og champagne. Det er langt fra min verden. Det er jo ikke nominasjoner som gjør at du driver med musikk, fortalte han GAFFA da nominasjonene var klare.

Mer om hans tanker rundt å være nominert i hele to kategorier kan du lese her.

Det faller vel heller ikke som verdens største overraskelse at Moddi denne gangen tyr til tog. Togsang markerer hans definitive gjennombrudd i 2010 og han har dessuten alltid frontet en tydelig miljøprofil. Eksempelvis har han nylig vært en av mange bidragsytere på et hyllestalbum til både engasjementet og de mange støttespillerne som har sørget for at de verdifulle havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja holdes fri for olje- og gassvirksomhet. Mer om dette her.

Denne våren legger han uansett togturen innom følgende byer:

23. april – Paris, Frankrike
25. april – Petrozavodsk, Russland
26. april – Essen, Tyskland
27. april – Nürnberg, Tyskland
28. april – Mainz, Tyskland
29. april – Bremen, Tyskland
30. april – Dresden, Tyskland
01. mai – Freiburg, Tyskland
02. mai – Reutlingen, Tyskland
03. mai – Marburg, Tyskland
05. mai – Olomouc, Tsjekkia

… og da togselskapet InterRail fikk nyss om prosjektet, bestemte de seg like godt for å sponse billetter for hele turen. Et gyllent eksempel på at det absolutt lønner seg å være miljøbevisst.