Forstår ikke hvordan hun fikk en verdenshit

Ava Max poses for photographers upon arrival at the European MTV Awards in Seville, Spain, Sunday, Nov. 3, 2019. (Photo by Joel C Ryan/Invision/AP)
To år etter at Ava Max fikk en verdensomspennende hitlåt med «Sweet But Psycho» – skrevet i lag med norske Andreas «Tix» Haukeland, kan hun fremdeles ikke helt fatte suksessen.

– Det var så mange store suksesser hver eneste dag. Nummer én i Sverige, så i Norge, så Finland, deretter Storbritannia, sier Ava Max i et intervju med BBC:

– Sangen lot seg ikke stanse av noe – og jeg aner ikke engang hvorfor. Den berørte nærmest alle på kloden, og det er vanskelig å gjøre. Jeg kan fremdeles ikke tro at vi klarte det.

Låten endte med å toppe i et tyvetall land.

Ava Max slipper i disse dager løs debutalbumet «Heaven & Hell», som inneholder en blanding av allerede utgitte låter – inklusive «Sweet But Psycho» – og nye. Hun hevder hun vurderte 100 låter og forkastet mange.

– Det er helt vilt å slippe debuten under en global pandemi. Jeg savner å turnere, men jeg vet at den dagen vil komme, sier hun i BBC-intervjuet, der hun snakker om kampen for å slå igjennom.

– Jeg har hatt mange nedturer, jeg skal ikke lyve om det. Det har ikke alltid vært regnbuer og lykke og spenning. For hvert år som gikk, tenkte jeg: «Kommer jeg noensinne til å klare det? Vil det skje?». Jeg har prøvd siden jeg var 10 år gammel.

Men en dag, omtrent et år før «Sweet But Psycho», gråt Ava Max. Moren spurte henne om hun ikke skulle vurdere en annen karriere.

– Jeg så på henne og sa: «Nei, hvorfor tror du jeg gråter? Dette er det jeg ønsker å gjøre. Jeg vil aldri gi slipp». Og jeg fortsatte – og «Sweet But Psycho» skjedde. Det er ganske vilt, sier Ava Max.

(©NTB)