Odd Nordstoga ut på pandemitilpasset turné etter albumslipp

Odd Nordstoga på scenen under en koronerulling-konsert i ensomhet på Sentralen i Oslo. Disse konsertene er ett av mange digitale kulturtilbud vi har sett under koronakrisen.
– Det var ikke i planen at det skulle komme en pandemi som snudde opp ned på alt, sier Odd Nordstoga – som hadde planlagt sitt nye album «Fatig ferdamann» i nær to år.

Han var likevel ikke fristet til å sette utgivelsen på vent, det skulle komme når det skulle – og det er nå fredag. Albumet tar utgangspunkt i de små, hverdagslige tingene, som ender opp med å ta for seg noen av livets største spørsmål, ifølge pressemeldingen:

«Fatig ferdaman» byr på ti låter om tro og tvil, lys og mørke, om å lengte, enten det er hjem – eller tilbake til lange sommernetter når høsten kryper nærmere. Om det skjøre sosiale spillet som må vedlikeholdes når mennesker skal fungere i lag, og om solidaritet og det som kanskje legger grunnlaget for sosialdemokratiet.

Tittellåten ble sluppet i vår, etter ønske fra publikum på den digitale konserten hans i regi av Koronerulling. 70.000 fulgte strømmekonserten, som samlet inn over en halv million kroner til Røde Kors’ arbeid under pandemien.

Nå legger han også ut på en turné som er ulik alt han tidligere har gjort.

– I trioformat, med trommer, bass og seg sjølv, skal koronaen trossast og konsertar leverast, heter det i pressemeldingen. Nordstoga tar med seg musikerne Torstein Lofthus og Tor Egil Kreken ut på tur, sammen med en bunke nye sanger – og «noen gode gamle».

Blant annet står to konserter på Rockefeller i Oslo 12. november for tur. Øvrige spillesteder som er offentliggjort for «Fatig ferdaman på tur» er Stord, Fosnavåg, Lillehammer, Sandefjord og Skien.

(©NTB)