Tangoband med fire nasjonaliteter ut på norgesturné takket være eget karantenehus

El Muro Tango.
Bandet El Muro Tango har medlemmer fra fire land, men klarer likevel å legge ut på norgesturné i pandemiens år.

Fiolinist og drivkraft i det internasjonalt anerkjente tangobandet er Karl Espegard, som bor i Drammen.

– Takket være kommunen fikk vi låne en kunstnerbolig som vi i bandet har omgjort til karantenebolig – noe som har gjort denne turnéen mulig, sier Espegard, men medgir at det ikke er lett å legge ut på turné i disse dager.

– Bandmedlemmene bor i fire forskjellige land og karantenereglene og innreiseforbud forandrer seg fra uke til uke, sier Espegard.

Pianist er argentinske Juan Pablo de Lucca, som bor i Amsterdam. De to andre medlemmene holder til i Berlin og Tallin.

– Det har vært skummelt at flytrafikken stoppet opp, grensene ble stengt og man ikke visste hva fremtiden ville bringe. Vi tok utgangspunkt i de strengeste karantenereglene på kontinentet og begynte å planlegge ut i fra det. Vi måtte jo også legge parallelle planer som backup dersom noen av musikerne ikke skulle kunne reise inn til Norge, sier de Lucca.

Og ganske riktig måtte sangerinnen Inés Cuello, som skulle være med fra Buenos Aires, til slutt måtte avlyse sin deltagelse. Men da fant El Muro Tango frem til Omar Mollo, en prisvinnende, argentinsk sanger basert i Amsterdam.

Noen av konsertene ble holdt tilbake fra offentligheten og først annonsert for to uker siden, og bandet takker i en uttalelse fleksible arrangører.

– Utenom at bandet praktisk talt bader daglig i antibac, så har vi også forholdt oss til én-metersregelen, selv i kunstnerboligen og på reise. Vi holder oss daglig oppdatert på retningslinjer og gjør det vi kan for å holde oss friske, forklarer Espegard få dager før turneen sparkes i gang i Drammen.

Bandet skal spille åtte konserter rundt i Norge. Første konsert er i Drammen 17. september. Deretter går ferden videre til Hamar, Oslo, Hadeland, Grimstad, Kongsberg og Mandal før turneen avsluttes i Flekkefjord 27. september.

(©NTB)