Rockheim klar med foto- og videoutstilling viet norske artisters hverdagsliv

Rockheim - Det nasjonale museet for populærmusikk - er Norges nasjonale museum for populærmusikk fra 1950-tallet og frem til i dag.
Hverdagslivet til norske artister som Tønes, Årabrot, Mae og Erlend Ropstad skildres i en ny, multimedial utstilling på Rockheim.

Det er multikunstneren, filmskaperen og den tidligere musikkjournalisten André Løyning som avrunder sin blogg «Saftflaske» – med utstillingen «Saftflaske – 10 år med hverdager i norsk musikk».

Den åpner 8. oktober, og byr på foto- og videoreportasjer, musikkvideoer, artistintervjuer og konsertopptak. Ifølge Rockheim gir Løyning publikum «et intimt og nærmest poetisk innblikk i hverdagslivet til artistene».

– Jeg håper bildene mine kan sees som en kjærlighetserklæring til alle de som jobber på, bak og foran scenen. Etter at pandemien inntraff minner bildene meg om hvor mye jeg savner hverdagen slik den var før 13. mars 2020, forteller fotograf André Løyning.

Han sier han har fotografert som fan, venn og kollega av dem han har portrettert.

– Jeg har reist med dem på turneer i trange biler, spist dårlig mat langs veien, jobbet vanvittig lange dager og opplevd vanvittige mengder lidenskap, dedikasjon og kjærlighet, sier Løyning i en uttalelse.

(©NTB)