Livestreamer hele helgens festival

Bilde fra en tidligere utgave av Brynerocken.
Brynerocken går nye veier for å nå ut til publikum nå som flesteparten av de som ville stått foran scenene må holde seg hjemme.

Det er stadig ulike kreative løsninger som nå prøves ut for å kunne gjennomføre livekonserter for et begrenset publikum for å ivareta smittevernsregler som følge av covid-19 pandemien. Det er en stor, nesten umulig, utfordring for arrangøren å gjennomføre arrangementer og festivaler uten å tape penger på grunn av publikumsbegrensninger. Av den grunn avlyser derfor også de fleste sine arrangementer.

Brynerocken har likevel valgt å gjennomføre sin festival. De har funnet et konsept der man begrenser antall publikummere i konsertsalen til 100 stykker for å gjennomføre i tråd med nasjonale retningslinjer på smittespredning, samtidig som de når ut til hele verden via en ny strømmetjeneste.

– Den største utfordringen av Covid-19 er helt klart å lage en trygg og sikkert festival. Vi har en tett dialog med Time Kommune og den kommunale legen. Det vil være 25 tilgjengelige bord med 4 personer på hvert bord. Bandene har tilgang til et stort backstage-område med god avstand, forteller arrangør Svein Harald Kleppe.

– Den største årsaken til at vi arrangerer er at vi følte nok var nok. Alle avlyste. Vi hadde lyst å arrangere. Vi hadde lyst og gi banda en scene og publikum live musikk. Vi vet at banda gleder seg stort og vi regner med at også publikum gleder seg. Vi har en magisk lineup, og gleder oss stort til årets festival! Som vi har trykket på baksiden av årtets merch: WE BEAT COVID-19, FUCK CORONA!

Ny strømme-app sørger for et større og internasjonalt publikum

– Vi har inngått samarbeid med RQSTIVAL om streaming av hele festivalen, og vi kommer til å lage en 3-kameraproduksjon. Det gleder oss stort at flere enn de 100 heldige som har fått billett får delta på årets festival. Livestreaming åpner opp for at fansen over hele verden kan tune inn, og det har allerede blitt kjøpt billetter fra Frankrike, Sverige, Polen, Danmark og England, forteller Kleppe.

Les også: Verdens første RQSTIVAL!

Også bandene gleder seg til denne nye måten å nå ut til sitt publikum på. Samtlige ni konserter skal strømmes via RQSTIVAL, og billettsalget har allerede startet. Første konsert er allerede i kveld. Ett av bandene som kjenner spenningen rundt denne nye løsningen på kroppen er headliner Rendezvous Point, som består av Baard Kolstad, kjent fra Leprous, Nicolay Tangen Svennæs som har spilt med blant andre Bernhoft, Emilie Nicolas og Sondre Justad samt Gunn-Hilde Erstad, Petter Hallaråker og Geirmund Hansen.

– Vi i Rendezvous Point er veldig spente på å headline Brynerock-festivalen i år! Og det er ekstra spesielt at denne gangen blir alle bandene live-streamet. Det er første gangen vi blir med på noe sånt, så det gleder vi oss veldig til. Publikum kan forvente et heavy, groovy, atmosfærisk, kraftfullt og energisk show, og vi skal ikke spare på kruttet denne kvelden!

Sjekk ut Brynerocken på Facebook for mer informasjon om både artister, band, RQSTIVAL, streaming, billetter og annet!

Foto:Handout
Rendezvouz Point.