Da Sondre møtte Aurora – koblet sammen av Øyafestivalen

Sondre Lerche og Aurora ble koblet sammen av Øyafestivalen.
– Aurora innehar en helt eksepsjonell musikalitet, en presisjon og et nœrvœr som virkelig berører meg, sier Sondre Lerche om hvorfor han inviterte med seg Aurora inn i sitt musikalske univers.

Det gjorde han på initiativ fra Øyafestivalen – der begge de to høyprofilerte artistene skulle stått på festivalens største scene denne lørdagen.

Som så mye annet ble Øya koronaavlyst, og i stedet vanker det fredag 14. august en strømmet livesending ledet av Christine Dancke. Der blir det verdenspremiere på «Alone In The Night», der Sondre Lerche og Aurora er å høre – i selskap med strykere arrangert av Sean O’Hagan fra The High Llamas.

Den nye låten – med det som i pressemeldingen beskrives som «en mørk dvelende, orkestral-ambient perle» – skulle egentlig vært med på Lerches siste album «Patience» – som en slags «eksistensiell søster eller bror» til platens «Why Would I Let You Go».

– Men låten føltes så overveldende og heavy at jeg aldri maktet å få spilt den inn. Jeg hadde også alltid hørt en annen stemme synge den inni meg, og plutselig begynte Aurora sin stemme å dukke opp i hodet mitt på løpeturer. Hennes egen «Exist For Love» er en av mine favorittlåter i år, og jeg følte et vagt slektskap mellom disse to låtene, forteller Sondre Lerche om ideen til samarbeidet.

Sa ja umiddelbart

Han fortalte Aurora om tekstens temaer, som begjœr, kjærlighet og demens. Hva kroppen og hjertet husker når minnet sakte pulveriseres. Og den som står igjen og sørger og ikke kan glemme.

– For to uker siden spurte jeg Aurora om hun ville synge «Alone In The Night» med meg og hun sa umiddelbart ja, røper Lerch om innspillingen, som ble gjort forrige uke i Bergen.

Samtidig har Sondre Lerche gjort rundt 40 «Patience Live»-konserter, inklusive en fra Håkonshallen som vil bli vist på NRK 1 nå i august. Det er også laget en minidokumentar om innspillingen av «Alone In The Night».

(©NTB)