Cocktail Slippers lanserer kandidat til årets sommerlåt

Cocktail Slippers er klare med en heftig sommerlåt.
Hvis musikken til Joan Jett og Madonna fikk en datter hadde hun fått navnet «Like A Song Stuck In My Head».

Damene i Cocktail Slippers byr på en ekte pop-perle i rock´n roll-drakt. En herlig, forfriskende blanding av garasjerock og 70-tallets glamrock med et tydelig spark til 80-tallet, pakket inn i et fyrverkeri av en feminin kvintett som ikke går av veien for å dra på litt live.

Singelen er co-produsert av legendariske «Little Steven» Van Zandt og ble sluppet på Wicked Cool Records fredag 26. juni.

Cocktail Slippers har alltid hatt et rykte som et fantastisk liveband med sing-a-long stadionlåter og ville, visuelle sceneantrekk. Og etter de siste måneders unntakstilstander kan man med hånda på hjertet si at dette egner seg helt perfekt rett ut av høyttalerne også. Det vi alle trenger nå er litt glarock!

Vi prøver alltid å formidle en eller annen form for følelse med musikken vår, og av og til henter vi fram det nostalgiske, som den rene og skjære gleden man føler når man er forelska, eller når man ser det første vårtegnet etter en lang vinter. Denne låta hører helt klart hjemme i forelskelses-kategorien. Dette er en låt man blir glad av å høre, forteller vokalist Silje Hope.

«Like A Song Stuck In My Head» handler om å bli sjarmert i senk og få helt oppheng på noen. Er det kjærlighet, eller noe annet? Uansett hva det er, så er det litt som når du ved et uhell hører på en låt med Modern Talking: for da er det umulig å få den ut av hodet igjen.

Du møter noen og blir betatt, men hva er det egentlig som skjer? For det er ikke alltid like klart. Magefølelsen gjør deg usikker på om dette er noe å sette penger på, men du klarer ikke å tenke på noe annet. Det er til å bli gæren av, det er som å ha en låt på hjernen som spiller igjen og igjen. Men du må jo velge. Skal man gå videre og ikke se seg tilbake – eller gå «all in»? undrer gitarist Stine Bendiksen.

Oppsto spontant i øvingslokalet

Cocktail Slippers’ nye låt er deilig som sommerregn, og refrenget setter seg dønn fast. På den gode måten. Når vi spør rockebandet om hvorfor de denne gangen slipper en mer poppa låt, svarer bassist Astrid Waller:

Noen begynte å spille et riff på gitaren mellom to låter, trommisen slang seg på og plutselig sto hele bandet og spilte på en sang, som rett og slett ble til der og da. Selv om denne singelen skiller seg ut fra andre ting vi har gjort, så er det nettopp sånne øyeblikk som gjør det ekstra gøy å spille i band.

– Og låta får en ekstra dimensjon av noe genuint når den oppstår så momentant, legger trommis Ann Kristin Gåsbak til.

Hør låten her:

Støttekonsert for Fonos innspillingsfond

Torsdag 25. juni spilte Cocktail Slippers og Terje Breivik Band en støttekonsert hvor alle gaver og inntekter gikk utelukkende til Fonos innspillingsfond. Dette er et fond artister, band, plateselskap og produsenter kan få tilskudd fra, til å gå i studio og produsere ny norsk musikk. 

– Musikkbransjen har jo blitt veldig hardt rammet av koronakrisen. Nedstengte og nedskalerte festivaler og konsertbegrensninger har ført til store inntektstap for bl.a. artister, band og musikkbransjen generelt. Så her må vi alle være med å dra lasset, avslutter gitarist Sara Andersson.