Fra «Fever» til «Cabin Fever»:

Dybdahl utvider albumet han slapp dagen etter at Norge koronastengte

Thomas Dybdahl fotografert i forbindelse med et GAFFA-intervju i 2017.
Timingen var upåklagelig da Thomas Dybdahl slapp albumet «Fever»: Det utkom 13. mars.

Dagen før hadde Norge koronastengt på ubestemt tid, og også Dybdahls forestående store turné i kjølvannet av den kritikerroste platen ble lagt på is.

Og hva gjør en musiker når kalenderen er ufrivillig åpen? Det beskriver han slik:

– Heldigvis for meg og min studiopartner og medprodusent Håvard Rosenberg elsker vi å jobbe i studio. Da vi ferdigstilte albumet «Fever» tidlig i år snakket vi løst om at vi var så fornøyd med prosessen at vi kunne fortsatt det kreative samarbeidet og innspillingen i samme musikalske retning på ubestemt tid. Det skulle jo vise seg at det var nettopp det vi kunne.

Foto:Pressebilde | Petroleum Records
Thomas Dybdahl går nye veier på sitt niende studioalbum, som er spilt inn i hjemmestudioet i Sandnes.

Brakkesyke

Fredag meldte Thomas Dybdahl om sitt nye prosjekt «Cabin Fever» – altså det som på godt norsk kalles brakkesyke og som kan oppstå når man er isolert over tid.

– «Cabin Fever» er i utgangspunktet å anse som en utvidet versjon av «Fever». Et album som utvides og vokser så lenge turnering og livespilling er uaktuelt og så lenge kreativiteten flyter. Et noe annerledes prosjekt for en veldig annerledes tid, heter det fra Dybdahl, som vil slippe låter på løpende bånd når de er ferdige og ferske.

– Vi aner ikke hvor mange sanger albumet blir bestående av til slutt, sier han og tror de vil «gjenspeile stemningen og den emosjonelle berg-og-dalbanen dagens situasjon har medført for de fleste av oss».

– Overdreven drikking …. bekymring … kjedsomhet … lettelse … latskap … skyldfølelse, skisserer Thomas Dybdahl om hva som er i vente. Første sang ut heter nettopp «Hard Liquor» og utkommer 19. juni.

(©NTB)