Trår til for musikerne og teknikerne i koronakrisetider

Melody Gardot
Jazzyndlingen Melody Gardot er i ferd med å spille inn en ny plate i leiligheten sin i Paris og inviterer musikere fra hele verden til å bli med i hennes "virtuelle orkester".

De som takker ja, vil motta noter, bakgrunnsspor og instruksjoner om hvordan gjøre innspillingen hjemmefra. Hun oppfordrer dem også til å spille inn videoer og håndskrive en plakat med hvor de er hen i verden.

Men enda viktigere, melder BBC , er at Melody Gardot vil betale standardhonoraret som den britiske fagforeningen for musikere har fastsatt for alle medvirkende.

– Sannheten er at jeg klarer meg ikke uten disse musikerne, sier Gardot, og fastslår:

– Står jeg på scenen alene er det mye mindre interessant enn om jeg har en vakker palett av farger å tilby. Så disse folkene er like viktige, og vi kan ikke glemme dem i en tid som dette, sier hun til BBC.

Hennes eget overskudd fra prosjektet «From Paris With Love», som også er hashtagnavnet, går til et Covid-19-hjelpefond, skriver hun i sosiale medier.

– Jeg husker hvordan det var å gjøre konserter for mat, for å få middag. Og der vet jeg at mange musikere er akkurat nå, sier den britiskfødte jazzstjernen.

(©NTB)