To storheter i internasjonal musikkbransje til Norge denne måneden

Den islandske filmkomponisten Hildur Guðnadóttir fotografert i forbindelse med at hun vant BAFTA-pris.
Den islandske filmkomponisten Hildur Guðnadóttir og Rammstein-manager Scumeck Sabottka er bekreftet til by:Larm.

– De siste slippene til årets konferanseprogram på by:Larm er virkelig verdig uttrykket «sist, men ikke minst». Denne uka annonserer vi Q&A-er med to storheter i internasjonal musikkbransje, skriver presseansvarlig i by:Larm, Erik J. Egenes, i en melding til GAFFA.

Denne uka ble altså de to siste postene til by:Larms konferanseprogram annonsert:

Den ene programposten inkluderer den islandske filmkomponisten Hildur Guðnadóttir, som har gjort seg særdeles bemerket det siste året. Hun står bak lydsporet til to av fjorårets største suksesser innen film og TV, «Joker» og «Chernobyl», som hun har vunnet BAFTA-, Golden Globe-, Emmy- og Grammy-priser for. På søndag kan hun stikke av med Oscar-pris, også.

LES OGSÅ: GAFFA presenterer egen scene på by:Larm.

Hun er også klassisk cellist og har tidligere turnert med band som Múm, Animal Collective, Sunn O))), The Knife og Throbbing Gristle.

Når hun kommer til by:Larm, blir det ifølge arrangørene både prat om «The Joker» og «Chernobyl», men også om musikkarrieren og -samarbeidene og hvor veien bringer henne videre. Samtalen på bransjefestivalen blir med The Guardian-journalist Jude Rogers.

«En gigant i europeisk musikkbransje»

I tillegg er Rammstein-manager Scumeck Sabottka bekreftet til bransjefestivalen for en sjelden Q&A. Han kommer for å fortelle om sitt liv med Rammstein – «hele deres ferd fra Berlin-kjellere til pyroeffekter og utsolgte stadionkonserter over hele verden».

Han har vært det tyske bandets manager siden 1994 og omtales som «en gigant i europeisk musikkbransje».

Scumeck var også med på gjenforeningen til Kraftwerk i rollen som manager for dem mellom 1991 og 2018, og han har også vært promotør for konserter med store artister som Ramones, John Cale, R.E.M., Red Hot Chili Peppers, Robbie Williams, Patti Smith, Nick Cave.

Fikk du med deg denne?