Indiehelter annonserer sine første konserter på ni år

Conor Oberst fotografert under en konsert på Rockefeller i Oslo vinteren 2017.
Etter å ha hintet om en mulig gjenforening tidligere denne måneden, er det nå bekreftet: Bright Eyes er tilbake.

Det er mange som har spekulert i en mulig gjenforening av Bright Eyes de siste ukene, etter at bandet tidligere denne måneden opprettet en Instagram-profil og publiserte en kryptisk video. De har også delt flere bilder i Instgram-storyen sin.

Og nå er det altså bekreftet: I går annonserte det amerikanske indiebandet sine første konserter på over ni år, i tillegg til planer om å slippe ny musikk.

LES OGSÅ: Anmeldelse av Better Oblivion Community Center i Oslo.

I første omgang er det en håndfull datoer som er annonsert. Tokyo i mars, Los Angeles i mai, New York i juni og England og End of the Road-festivalen i september. Men det er nok mange som regner med, og håper, at det vil komme flere byer på turnéplanen etter hvert. Sist bandet spilte i Norge var på Hovefestivalen i 2011.

I tillegg til konserter, skal planen også være å spille inn ny musikk i 2020. Men i motsetning til de tidligere ni albumene Bright Eyes har på samvittigheten, vil ikke dette prosjektet bli gitt ut via Saddle Creek Records. Conor Oberst & co har nemlig signert med det Indiana-baserte plateselskapet Dead Oceans, som ga ut albumet til Better Oblivion Community Center, samarbeidsprosjektet mellom Oberst og Phoebe Bridgers, i fjor.

Bright Eyes sitt siste studioalbum er «The People’s Key» fra 2011.

Fikk du med deg denne?