Aerosmith-trommis saksøker resten av bandet

Aerosmith på scenen under verdensturnéen i 2014.
Joey Kramer vil ha tilbake sin plass i bandet.

Aerosmiths trommeslager Joey Kramer har saksøkt de øvrige medlemmene i bandet fordi de, ifølge ham, på urettferdig vis har utelukket ham fra å komme tilbake før opptredenen på MusicCares’ Person of the Year-showet 24. januar, Grammy-showet 26 januar og fra å komme tilbake til deres pågående Las Vegas-konsertrekke.

Det skriver Rolling Stone, som har fått tilgang til rettsdokumentene.

LES OGSÅ: Aerosmith bekrefter konsert i Skandinavia.

Kramer fikk en skulderskade i fjor vår og har ikke spilt med bandet siden. I stedet har trommeteknikeren John Douglas hjulpet til. Nå sier Kramer at han er klar for å komme tilbake igjen, men at gruppen ikke vil ha ham tilbake.

Derfor har han saksøkt for å få sin plass i bandet tilbake, ifølge TMZ.

– Handler ikke om penger

– Det handler ikke om penger. Keg blir fratatt muligheten til å bli anerkjent sammen med mine kollegaer for vårt felles livslange bidrag til musikkindustrien. Hverken MusicCares’ Person of the Year Award eller Grammy’s Lifetime Achievement-æren kan noensinne bli gjentatt, sier Kramer i en uttalelse sitert av Rolling Stone.

Ifølge Kramer selv ble han spurt om å gjøre en audition før han kunne komme tilbake – dog ikke ved å spille for bandet men ved å gjøre opptak av seg selv spillende til et såkalt click-track, en elektronisk metronom. Det gjorde han under protest, da den type audition-krav ifølge Kramer aldri tidligere har blitt brukt i gruppen når medlemmer har hatt skader. Likevel har bandet sagt nei takk til å ta ham inn igjen, fordi hans spill, ifølge Kramer, «manglet energi». Kramer avviser at så er tilfelle.

– Vi har savnet ham

Bandet uttaler følgende, ifølge Rolling Stone:

– Joey Kramer er vår bror; hans velbefinnende er av avgjørende viktighet for oss. Imidlertid har han ikke vært følelsesmessig eller fysisk i stand til å spille med bandet, etter eget utsagn, i de siste seks månedene. Vi har savnet ham og har oppfordret ham til å spille med oss igjen mange ganger, men tilsynelatende har han ikke følt seg klar for det.

Kramer har vært medlem i Aerosmith siden oppstarten i 1970.

Fikk du med deg denne?