Bryter Adele endelig stillheten?

Adele fotografert under en konsertopptreden i 2016.
Den britiske artisten vil etter sigende gi ut ny musikk senere i år.

Det antydet hennes manager Jonathan Dickins og søsteren hans, musikkagent Lucy Dickins, under en konferanse på showcase-festivalen Eurosonic Noordenslag i Groningen i Nederland, ifølge bransjenettstedet MusicWeek.

Søskenparet Dickins fortalte om dere respektive karrierer sammen med deres far, Barry Dickins, som også er musikkagent og grunnlegger av det store agenturet ITB. De to søsknene snakket blant annet om hvordan de i sin tid uavhengig av hverandre oppdaget Adele, og Jonathan Dickins tilføyde at Adeles nye musikk burde komme ut «jo før, jo bedre».

LES OGSÅ: Radiohead åpner bibliotek – på nettet.

Det er mer enn fire år siden Adele ga ut sitt tredje og hittil siste album, det suksessfulle «25», som ble sluppet i november i 2015. Albumet, som blant annet mottok en Grammy for «Årets Album», solgte mer enn 17 millioner eksemplarer innen utgangen av året og ble dermed det globalt sett mest solgte albumet i 2015.

I første omgang kom det kun ut i fysisk format og til nedlasting, før det omsider kom ut på strømmetjenesten i juni 2016.

Siden november 2015 har ikke Adele gitt ut eller medvirket på en eneste ny låt, men nå kan det altså virke som at det er nytt på vei.

I mai 2019 skrev Adele på Instagram at hun jobbet med et nytt album med tittelen 30, og at det ville bli en drum’n’bass-plate «for å irritere dere». Dette radikale musikalske stilskiftet ser de fleste på som en spøk, riktig nok.

Adeles tre første album, «19», «21» og «25», har fått navn etter hvor gammel hun var på det tidspunktet hvor hun startet innspillingene, men hun uttalte allerede kort tid før utgivelsen av «25» at hun nå ville stoppe dette navngivingsprinsippet.

Fikk du med deg denne?