Pearl Jam letter på sløret for kommende albumutgivelse

Pearl Jam består av Stone Gossard, Mike McCready, Matt Cameron, Eddie Vedder og Jeff Amen. Her er bandet fotografert på filmfestivalen i Toronto tilbake i 2011.
Det kommende albumet «Gigaton» inneholder 12 spor.

Pearl Jam slipper nytt album 27. mars, men står over Norge på den kommende turnéen.

Dette til tross for at omslagsbildet på platen, som er det ellevte studioalbumet i rekken, er tatt på Nordaustlandet på Svalbard og viser smeltevann som fosser over iskanten.

LES OGSÅ: Radiohead åpner bibliotek – på nettet.

Bandet monterte i tiden før utgivelsen opp en rekke fotovegger med samme motiver i byer rundt i verden som fansen flittig fotograferte seg foran.

Denne uken offentliggjorde Pearl Jam låtlisten til albumet via Twitter.

– Å lage denne platen var en lang reise, skrev gitarist Mike McCready på bandets nettsider tidligere denne måneden, og fortsatte: – Det var til tider følelsesmessig mørkt og forvirrende, men og et spennende og eksperimenterende veikart til musikalsk forløsning.

Fansen må enten dra på Lollapalooza i Stockholm 27. juni eller reise til Københavns Royal Arena to dager senere for å se bandet denne gangen – da Norge som nevnt ikke står på turnéplanen.

LES OGSÅ: Netflix følger opp suksess-serie.

Pearl Jam ble dannet i Seattle i 1990 og slo igjennom da bandet utga debutalbumet «Ten» året etter. Gruppen har solgt mer enn 85 millioner album på verdensplan, og i 2017 ble de innlemmet i Rock & Roll Hall of Fame.

Fikk du med deg denne?