David Olney døde på scenen, nå sørger sangeren og låtskriverens artistvenner

Americanaartisten og låtskriveren David Olney er død, 71 år gammel.
Sist lørdag døde americanaartisten og låtskriveren David Olney på scenen under en konsert – rammet av hjertestans.

Han satt sammen med flere andre låtskrivere, og midt i sin tredje sang stoppet han opp, beklaget til publikum og lukket øynene, forteller artistkollegaen Amy Rigby i en Facebook-post. Deretter prøvde de tilstedeværende å gjenopplive ham, men til ingen nytte.

– Jeg ønsker at bildet skal være så vakkert og verdig som det var, fordi det først så ut som om han bare tok et øyeblikks pause, skriver Rigby, som opptrådte sammen med Olney og Scott Miller på en låtskriverfestival i Florida.

LES OGSÅ: Radiohead åpner bibliotek – på nettet.

Nå sørger artistkolleger over den anerkjente låtskriveren – som blant annet fikk sine låter innspilt av Emmylou Harris, Linda Ronstadt, Steve Earle, Johnny Cash og Del McCoury. Hans mest kjente låt «Deeper Well» skrev han sammen med Harris og Daniel Lanois. Townes Van Zandt skal en gang ha uttalt at hans favorittkomponister var «Mozart, Ligthnin’ Hopkins, Bob Dylan og David Olney», ifølge Variety.

David Olney, a beautiful man, a legend, a songwriting poet died last night. I was sitting next to him in the round, had…

Geplaatst door Amy Rigby op Zondag 19 januari 2020

– Verden mistet en stor artist i går kveld. Vi låtskrivere mistet en kjær venn, heter det fra Mary Gauthier. Henning Kvitnes, som tilbake på 2000-tallet en gang satt på scenen sammen med Olney på Bluebird Café i Nashville, kaller ham for «en ekte poet og inspirator».

– En mann som legemliggjorde det å være en turnerende sanger og låtskriver med livet som scene, og på scenen døde han i den unge alder av 71, skriver Kvitnes på Facebook.

David Olney turnerte i Norge i 2013 sammen med Sergio Webb.

Fikk du med deg denne?

(©NTB)