Tok pause i 2014 – nå er Kashmir tilbake på festivalscenene i Danmark

Kashmir på scenen under den danske festivalen NorthSide i 2013.
Det danske bandet har denne uken annonsert sine to eneste festivalopptredener i hjemlandet.

Det blir i Aarhus og i Odense man skal innfinne seg dersom man vil oppleve gjenforente Kashmir på en festivalscene neste sommer. Ifølge GAFFA.dk blir de eneste danske festivalkonsertene bandet spiller på NorthSide og Tinderbox i de to byene når comebacket manifesteres i 2020.

I 2014 ble prosjektet satt på pause siden medlemmene ville fokusere på diverse kunstneriske og musikalske solokarrierer.

LES OGSÅ: Film- og TV-stjerne med intim opptreden i Oslo.

I tillegg til de to festivalkonsertene har bandet tidligere annonsert store gjenforeningskonserter i Royal Arena og Jyske Bank Boxen, arenaer som sier noe om bandets popularitet i hjemlandet. Også internasjonalt har Kashmir et godt rykte – og tilbake i 2005 klarte bandet å få med både Lou Reed og David Bowie på femtealbumet No Balance Palace.

– Vi er enormt stolte av at vi som de eneste to festivaler kan presentere Kashmir på musikkplakaten i både Aarhus og Odense. Vi har i flere år sett frem til den dagen hvor tiden var inne for et festival-gjensyn med bandet, for det er ganske få som kan utfylle rommet og favne publikum som vi vet at Kashmir kan. Det blir utvilsomt to fenomenale og kanskje også sentimentale konserter, fordi vi er så mange som har savnet dem og deres musikk, sier festivalsjef for NorthSide og Tinderbox, Brian Nielsen, i en pressemelding.

Kashmir spiller på NorthSide lørdag 6. juni og på Tinderbox fredag 26. juni. Det er foreløpig ikke klart hvorvidt bandet også besøker norske festivaler på sin gjenforeningsturné.

Fikk du med deg denne?