Billie Eilish er strømmevinneren – og første kvinne som topper albumlisten globalt

Billie Eilish fotografert på ASCAP Pop Music Awards i Los Angeles i 2017.
Billie Eilish er den mest strømmede artisten i Norge i år, melder Spotify – men også Alan Walker, Kygo, Tix og Astrid S er inne blant de ti mest strømmede.

Billie Eilish topper både strømmetjenestens liste over de ti mest spilte artistene her på berget, så vel som at hennes album When We All Fall Asleep, Where Do We Go? topper listen over albumene vi strømmet mest i Norge.

Alan Walker er den nest mest strømmede artisten i Norge – og smyger seg dermed inn mellom Eilish og Post Malone, som sammen topper globalt.

LES OGSÅ: Vinterens sløveste opptreden.

Bergenseren har dessuten det mest strømmede norske albumet med Different World på en fjerdeplass, samt at Live Fast er inne på niendeplass på samme liste.

– Det føles helt utrolig å være på listen over Norges mest strømmede artister. Det er både overveldende og surrealistisk, selv etter flere år i bransjen. Jeg tar ikke dette for gitt, lyder det i en uttalelse fra Walker, som takker sine norske fans.

Nok et norsk album, Unge Ferraris Midt imellom magisk og manisk, klokker seg inn på albumlisten på en åttendeplass.

Danseapen

Mest spilte låt blant norske Spotify-lyttere er australske Tones and I med Dance Monkey, fulgt av Shallow med Lady Gaga og Bradley Cooper.

På tredjeplass i Norge følger sangen som er strømmet mest på verdensbasis i 2019, Camila Cabello og Shawn Mendes med Señorita.

Beste norske låt på denne listen følger på en sjetteplass, nemlig Dutty Dior og Isahs Hallo. Den som overrasker her, er Nicolay Ramm, som med Raske Briller – en hit produsert i forbindelse med ski-VM i Seefeld i februar – inntar en niendeplass.

Eilish-år

Post Malone, som er den tredje mest strømmede artisten på den norske listen, topper globalt: Med hele 6,5 milliarder strømminger.

Og bare tre måneder etter at han slapp albumet Hollywood’s Bleeding, inntar det en andreplass på listen over de mest strømmede albumene i hele verden – bare slått av Billie Eilish’ debutlangspiller.

When We All Fall Asleep Where Do We Go er dermed det første albumet av en kvinnelig artist som topper den globale albumlisten over mest strømmede, ifølge BBC.

LES OGSÅ: Bryter stillheten etter skandalen som rystet Hollywood.

17-åringen er også på andreplass over verdens mest strømmede artister. Bad Guy er strømmet 990 millioner ganger, mens vinneren – Shawn Mendes og Camila Cabellos Señorita – rundet én milliard.

Billie Eilish er nominert til seks Grammy-priser, og er den yngste noensinne som er nominert i alle de fire gjeveste kategoriene. I november ble hun også kåret til Billboard-prisen årets kvinne, også det som den yngste noensinne.

Fikk du med deg denne?

(©NTB)