Den verdenskjente gruppen besøker Norge på sin siste verdensturné

Ror inn i solnedgangen med bare fire igjen om bord: Clannad, som tar avskjed neste år med turné og samleplate.
Folkrockbandet Clannad, der Enya fikk sitt gjennombrudd, feirer sine 50 år med samlealbum – og en turné der de sier takk for seg.

Avskjedsturnéen «In a Lifetime» bringer dem til Sentrum Scene i Oslo 4. april neste år.

Clannad har hatt samme besetning hele veien, med søsknene Moya (67), Ciarán (65) og Pól Brennan (63) og deres tvillingonkler Noel (70) og Pádraig Duggan om bord – i tillegg til lillesøsteren Enya (58). Hun var med fra 1979 til 1982 før hun satset på solokarriere.

LES OGSÅ: Intervju med kinoaktuelle Don Johnson.

Da Pádraig Duggan gikk bort i 2016, 67 år gammel, bestemte bandet seg for at den neste turnéen skulle bli den siste, ifølge pressemeldingen.

– Vi planlegger at det skal bli en helt spesiell og minneverdig siste reise. Og som følge på reisen er vi veldig glade for å lansere In a Lifetime-antologien, som vi håper vil gi fansen vår en varig musikalsk arv.

Samleplaten kommer i mars og oppsummerer karrieren, så vel som å by på to nye låter, A Celtic Dream og Who Knows (Where The Time Goes), begge produsert av Trevor Horn.

In a Lifetime er for øvrig tittelen på en av Clannads mest kjente låter, som de gjorde sammen med Bono i 1986. Bandet sto også for filmmusikken til «The Last of the Mohicans» i 1992.

Fikk du med deg denne?

(©NTB)