Pete Townshend beklager kontroversielle kommentarer om avdøde The Who-medlemmer

The Who-vokalist Roger Daltrey og gitarist Pete Townshend i velkjente positurer under en konsert i San Francisco i 2017.
I et ferskt intervju med Rolling Stone utviste den legendariske gitaristen takknemlighet for at Keith Moon og John Entwistle ikke lenger er blant oss.

– Gudskjelov er Keith Moon og John Entwistle ikke lenger er her. De var jævlig vanskelige å spille samme med. De kunne aldri klare å danne egne grupper. Jeg tror min musikalske disiplin, min musikalske effektivitet som rytmegitarist, holdt bandet sammen.

Slik lød det fra The Who-grunnlegger Pete Townshend da han gjorde et intervju med Rolling Stone tidligere denne uken. Nå har gitaristen tatt til Facebook for å beklage de kontroversielle kommentarene som skapte flere overskrifter og skuffet mange The Who-fans verden over.

LES OGSÅ: Norsk radiokanal tok livet av Tina Turner.

– Jeg var ironisk på min egen engelske måte ved å si at dette var noe jeg var glad for. Jeg kan godt forstå at en del fans av The Who blir såret over hvordan det fremstår når de leser overskriften. Jeg håper bare de kjenner meg godt nok til å vite at jeg sier sannheten så mye som jeg kan, men jeg forteller også om begge sidene og det positive er blitt utelatt fra overskriftene, skriver Townshend blant annet.

Han skriver videre at hans kommentarer refererte til de frustrasjonene han opplevde da han forsøkte å spille musikk med så talentfulle, særpregede musikere som Moon og Entwistle var. Han legger til at ingen kan forestille seg hvor mye han savner de to både som mennesker og musikere.

The Who har i løpet av sin lange karriere utgitt 11 studioalbum. Det første var My Generation i 1965 og det siste var Endless Wire fra 2006. I neste måned kommer bandets 12. studioalbum, som har fått tittelen Who. Pete Townshend og vokalist Roger Daltrey er de eneste gjenlevende originalmedlemmene i den engelske gruppen.

Trommeslageren Keith Moon gikk bort i 1978, mens bassisten John Entwistle døde i 2002.

Fikk du med deg denne?