Skrev julelåt om å tenne lys i mørket etter å ha blitt stemt ut av «Stjernekamp»

Beate Lech og Kim Rysstad slipper julesangen «Ljos» sammen.
Begge ble stemt ut av «Stjernekamp». Nå er de tidligere konkurrentene Beate Lech og Kim Rysstad klare med julelåt sammen.

Dagen etter at Beate Lech gikk ut av «Stjernekamp», satte hun seg straks ned og skrev musikk.

Og det var sangen Ljos som kom.

– Jeg kjente at «oi … dette blir jo en julesang», og det stod tydelig for meg at denne sangen skulle være for Kim og meg, sier Lech.

LES OGSÅ: Erlend Ropstad vant Prøysenprisen.

Ljos er ifølge plateselskapet en julesang for dem som trenger et lys i mørketiden, så vel som en hyllest til dem som gir av seg selv til andre som trenger omtanke, nærhet og omsorg og som kjenner på ensomhet, utenforskap og utilstrekkelighet.

Ulike historier og minner

Og i julen føler mange mer på tomrommet og ensomheten.

Kim Rysstad fastslår at vi alle er mennesker med ulike historier, ulike minner og med ulikt forhold til jul.

– Noen gleder seg til jul. Noen gruer seg. Noen makter ikke forholde seg til julen. Men få er likegyldig til den, sier kvederen som sang seg helt til andreplass i «Stjernekamp».

Den nynorske teksten oppfordrer lytterne til å tenne et lys sammen, «for lettere å se at du ikke er alene på din vei». Beate Lech, som har skrevet både musikk og sangtekst, sier videre at «kanskje tenker vi ikke på at det vi alle egentlig vil, er å høre til».

LES OGSÅ: Omdiskutert festival tilbake i 2020.

De to julesynger seg på hver sin kant, men møtes 9. desember i Kulturkirken Jakob til utsolgt Julesalmekveld i selskap med Maria Solheim og Tord Gustavsen.

Fikk du med deg denne?

(©NTB)