Taylor Swift pusser fansen på sine to motstandere – «kan ha krysset etisk grense»

Taylor Swift fotografert på den røde løperen til American Music Awards 2018.
Taylor Swift pusset sine svært dedikerte fans på musikkmanagerne som eier rettighetene til hennes tidlige album – og angivelig hindrer henne i å fremføre egne låter.

Swift skal kåres til tiårets artist under American Music Awards, og hevder hun ikke får lov til å fremføre sine gamle hitlåter fordi det er å regne som nyinnspilling.

På Twitter, der hun har 85 millioner følgere, ba hun derfor torsdag ettermiddag fansen om hjelp til å «la Scott Borchetta og Scooter Braun få vite hva dere føler om dette».

LES OGSÅ: Team Me til Oslo og Trondheim.

Dermed kan Swift ha krysset en etisk grense, skriver The Verge:

For allerede fredag var over et dusin såkalte Swifties i gang med såkalt «doxxing» – å finne og publisere privat informasjon, i dette tilfelle Braun og Borchettas kontaktinformasjon, både telefonnumre og hjemmeadresser, i sosiale medier.

Samtidig trender hashtaggen #IStandWithTaylor.

Taylor Swift, som hevder at hun «ikke vet hva annet hun skal gjøre», appellerte også til The Carlyle Group, investeringsselskapet som lånte de to fiendene hennes penger til oppkjøpet.

Hun ber også artistkolleger som har Scooter Braun som manager om hjelp «til å snakke litt fornuft til disse mennene som utøver tyrannisk makt over en som bare ønsker å fremføre musikken hun skrev».

Kjøpte rettighetene i sommer

Braun kjøpte de såkalte masteropptakene til de seks første albumene til Taylor Swift, utgitt på Borchettas plateselskap Big Machine, i sommer – et halvt år etter at Swift forlot selskapet og signerte med Universal. Siden har striden rast mellom partene.

Taylor Swift meldte derfor om planer for å spille inn alle sangene på nytt, noe hun har anledning til etter november 2020.

LES OGSÅ: Kodak Black dømt til fire år i fengsel.

Angivelig skal det at Braun og Borchetta ikke lar henne fremføre en medley av gamle låter på AMA-gallaen 25. november være hevn for disse planene. Også en planlagt Netflix-dokumentar om Swift står i fare av samme årsak, melder The Guardian.

– Budskapet som sendes til meg er svært tydelig. Vær en flink, liten pike og ti stille. Ellers straffer vi deg, heter det fra Swift.

Fikk du med deg denne?

(©NTB)