Lydmesteren Jan Erik Kongshaug er død

Jan Erik Kongshaug (t.v.) får se hilsenen fra Kong Harald, som musikeren Bendik Hofseth overbragte. Kongshaug fikk tidligere i år Kongens Fortjenestmedalje for sin innsats i norsk musikkliv.
Den kjente lydteknikeren Jan Erik Kongshaug er død, melder flere profiler i musikkmiljøet på sosiale medier. Kongshaug ble 75 år gammel.

I 1984 grunnla lydmesteren Rainbow Studio i Oslo, hvor musikere på både nasjonalt og internasjonalt toppnivå har spilt inn låtene sine. Blant artistene på de over 4.000 platene som er spilt inn i studioet, er navn som Keith Jarrett, Jan Garbarek, Terje Rypdal og Pat Metheny.

Den norske lydteknikeren har i musikkbransjen blitt omtalt som en av verdens beste, og mange av hans utgivelser regnes å være betydningsfulle i internasjonalt musikkliv.

LES OGSÅ: Øyafestivalen med sterke navn på plakaten.

I januar mottok Kongshaug Kongens fortjenstmedalje for sin innsats, og i sommer arrangerte Christer Falck Kongshaugfestivalen som en hyllest til ham på Cosmopolite i Oslo.

Falck er også blant musikkprofilene som har skrevet en hyllest i forbindelse med Kongshaugs bortgang på sin Facebook-side.

Kongshaug er opprinnelig fra Trondheim, men har bodd i Oslo i over 50 år.

Fikk du med deg denne?

(©NTB)