Kommer til Norge i 2020

Den amerikanske rapperen A$AP Rocky fotografert i 2012.
A$AP Rocky er booket inn som headliner på festivalen Palmesus neste sommer. Nyheten kommer måneder etter at hiphop-stjernen måtte kansellere en planlagt konsert i Norge grunnet en mye omtalt arrestasjon i Stockholm.

– Vi gleder oss til å se A$AP Rocky, en av klodens største artister, på et stappfullt Palmesus i 2020, sier daglig leder i Palmesus, Leif Fosselie, til VG.

Festivalen går av stabelen i Kristiansand 3. og 4. juli neste sommer.

LES OGSÅ: Lady Gaga avslører sin neste filmrolle.

Den amerikanske rapperen, som egentlig heter Rakim Mayers skapte nærmest skapte diplomatisk krise mellom USA og Sverige da han havnet i slåsskamp etter en konsert og ble sittende i svensk fengsel i flere uker.

Vil bruke opplevelsen i ny musikk

I forrige måned hintet han i et intervju med Vogue om grunnen til at han hadde holdt lav profil etter arrestasjonen, som også førte til at han måtte avlyse sin planlagte konsert på Kadetten i Sandvika: Nemlig at han vil bruke opplevelsene når han lager ny musikk.

– Akkurat nå jobber jeg med noe som, vil jeg si, er svært etterspurt fordi mange ønsker å høre hva jeg føler om hele situasjonen. Å lage musikk er gøy, lød det fra A$AP Rocky.

Han ble dømt til betinget fengsel etter mishandling av en 19-åring i Stockholm 30. juni. 30 år gamle Mayers ble pågrepet og varetektsfengslet to dager etter mishandlingen. 2. august ble han løslatt og forlot Sverige.

14. august ble Mayers sammen med to andre amerikanere funnet skyldig i å ha slått og sparket en 19 år gammel afghaner på åpen gate i Stockholm sentrum.

LES OGSÅ: Anmeldelse av «Terminator: Dark Fate».

Det vakte oppsikt da president Donald Trump ringte til statsminister Stefan Löfven for å få Mayers løslatt. Trump sendte også en ekspert på gisselsituasjoner til Sverige for å være til stede under rettssaken.

Fikk du med deg denne?