Skal fremføre klassisk album i sin helhet under neste års utgave av Nattjazz i Bergen

Mathias Eick på scenen.
Mathias Eick med venner fremfører Miles Davis-klassikeren Kind of Blue i sin helhet på åpningsdagen 22. mai.

I tillegg er Nils Petter Molvær, Fieh, Johan Lindström Septett og Hanna Paulsberg Concept, som feirer sitt 10-årsjubileum, klare for neste års Nattjazz i Bergen.

Det melder arrangørene bak den tradisjonsrike festivalen i vestlandsbyen tirsdag.

LES OGSÅ: Indiefavoritter bekrefter brudd.

Det er i anledning det klassiske Miles Davis-albumets 60-årsjubileum i år at Mathias Eick tar med seg Kjetil Møster (altsax), Martin Myhre Olsan (tenorsax), Johannes Eick (bass), Håkon Mjåset Johansen (trommer) og Erlend Skomsvoll (piano) til Bergen.

Eick fremførte også Kind of Blue på Oslo Jazzfestival i august.

Kind of Blue er tidenes mestselgende jazzalbum, og ikke uten grunn. Miles Davis forandret musikkhistorien med denne utgivelsen, og albumet har vært en essensiell introduksjon til jazzen for både musikere og musikkelskere gjennom 60 år, sier festivalens pressesjef Roger Lygre Solvang i en kommentar til GAFFA.no.

Han legger til:

– Davis spilte to konserter i Grieghallen, i 1988 og 1989. Jeg var nok for ung til å få med meg dette dessverre, men det blir stort å få oppleve disse fantastiske musikerne fremføre denne klassikeren i sin helhet på Nattjazz. Selv om vi er ett år for sent ute til 60-årsjubileet.

LES OGSÅ: Ikonisk filmkostyme under hammeren.

Datoene for neste års Nattjazz i Bergen er 22. til 30. mai.

Fikk du med deg denne?