Over og ut for The Pains of Being Pure at Heart

Les frontmann Kip Bermans åpne brev til fansen.

Dette er slutten for New York-bandet The Pains of Being Pure at Heart. Indiefavorittene, som startet opp i 2007 og slo bredt igjennom med den selvtitulerte debutfullengderen to år senere, legger bandet på is.

Bandets nåværende og tidligere medlemmer vil stadig være aktive i  andre prosjekter.

LES OGSÅ: Ukjente Lou Reed-innspillinger funnet.

I en melding publisert på bandets offisielle Facebook-side natt til i dag skriver frontmann Kip Berman at han nå vil fokusere på sitt nye prosjekt The Natvral, og at The Pains of Being Pure at Heart derfor splittes opp.

– Pains var et distinkt øyeblikk i mitt liv. Jeg startet bandet da jeg først flyttet til New York og jeg ferdiggjorde vårt siste album, The Echo of Pleasure, kort tid før min datter ble født og jeg flyttet til Princeton, NJ. Fra da av har jeg aldri følt det samme – og musikken jeg lagde føltes ikke slik den gjorde da heller, skriver Berman blant annet.

Les hele meldingen nedenfor.

The Pains of Being Pure at Heart rakk å gi ut fire album. Den siste, The Echo of Pleasure, kom ut høsten 2017.

Det amerikanske bandet spilte også flere konserter her til lands. Blant annet på Øyafestivalen i 2011. I forbindelse med utgivelsen av bandets tredje album, Days of Abandon, i 2014 ble det gjennomført en liten norgesturné som tok The Pains of Being Pure at Heart til Bergen, Stavanger og Oslo.

GAFFA.no dekket konserten på Landmark i Bergen.