Nick Cave tar med seg The Bad Seeds til Norge

Nick Cave fotografert på Bergenfest i 2013.
Sist Nick Cave gjestet Norge, kom han alene – for å snakke med publikum. I mai neste år tar han med seg hele The Bad Seeds.

25. mai er det konsert i Oslo Spektrum, i kjølvannet av at Nick Cave og The Bad Seeds nylig slapp sin syvende skive, Ghosteen.

Albumet fikk strålende omtaler av vår anmelder Espen Strunk.

LES ANMELDELSEN AV GHOSTEEN: Cave slipper inn lyset.

Billettsalget starter neste fredag, melder arrangør All Things Live.

Nick Cave and The Bad Seeds ble dannet i 1983 etter at bandet The Birthday Party gikk i oppløsning. De ble regnet som et av de mest originale og kritikerroste bandene innen post-punk og alternativ rock på 80-tallet.

Musikken består ifølge pressemeldingen av «Caves mørke tekster, en fysisk og følelsesmessig kraftig sound, men med en følelse av dynamikk og drama som skiller dem fra andre».

Satte opp ekstraforestilling sist han besøkte Oslo

Det er ikke mange ukene siden Nick Cave sist gjestet Norge. Så sent som i slutten av august besøkte han Grieghallen i Bergen med «Conversations»-turneen. Samme turné var også innom Oslo Konserthus i mai. Da måtte det ekstraforestilling til.

Forrige gang Nick Cave hadde med seg The Bad Seeds var i fjor sommer. Du kan se bildene fra konserten på Bergenfest i galleriet under.

Det blir stor Europa-turné for Cave og bandet. Den starter 22. april i Lisboa og slutter 17. juni i Tel Aviv. Nick Cave kommer til Oslo fra to konserter i Royal Arena i København 20. og 21. mai og Stockholmskonsert i Globen 23. mai.

(©NTB)