Angrer på sexistiske låttekster

Pharrell Williams på scenen under Roskildefestivalen 2015.
Pharrell Williams sier at oppstyret rundt Blurred Lines i 2013 fikk ham til å innse at også noen av hans egne låter var sexistiske.

– Det var et vendepunkt, sier Williams, som var med på å skrive og fremføre låten sammen med Robin Thicke.

I tillegg til et mye omtalt copyrightsøksmål, som arvingene til Marvin Gaye vant, ble Blurred Lines kritisert for låtlinjer som blant annet «I hate these blurred lines, I know you want it» og «Must wanna get nasty».

I et intervju med bladet GQ sier Pharrell Williams (46) at han er «født i en annen tidsalder», der mer var lov.

– Noen av de gamle sangene mine ville jeg aldri skrevet eller sunget i dag. Jeg blir flau av noen av de tingene. Det tok bare mye tid og vekst for å komme dit jeg er i dag, sier Williams.

LES OGSÅ: Utvider til full verdensturné – inkludert fire norske byer.

Han medgir at han først ikke skjønte hvorfor Blurred Lines møtte så mye motbør, eller at teksten kunne oppfattes som en slags oppfordring til voldtekt. Derfor forsvarte han den i starten. Senere innså han at «det finnes menn som bruker samme språk når de utnytter kvinner», melder BBC.

– At jeg ikke oppfører meg slik, eller tenker på den måten, spiller ingen rolle. Det som betyr noe er hvordan kvinner påvirkes, sier den nå angerfulle artisten.

Foto:AP | NTB Scanpix
Robin Thicke og Pharrell Williams hadde stor suksess sammen med låten Blurred Lines.

Kontroversiell video

Flere universiteter i USA erklærte Blurred Lines uønsket da den ble sluppet i 2013. Musikkvideoen med toppløse modeller ombord ble også først sensurert av YouTube. Siden er den vist over 63 millioner ganger – mens låten innbragte Thicke og Williams to Grammy-nominasjoner og listetoppet i en rekke land.

I Norge kom den ikke høyere enn en andreplass.

(©NTB)