Utvider til full verdensturné – inkludert fire norske byer

A-ha på scenen.
Bodø, Stavanger og Oslo får også a-ha-besøk, når bandet har bestemt seg for å utvide «Hunting High and Low Live»-turneen.

Mens a-ha opprinnelig hadde tenkt kun å spille i Trondheim Spektrum 7. februar, meldes det nå at Nordlandshallen i Bodø får besøk av trioen 1. februar.

I neste runde vanker det konsert i DNB Arena i Stavanger 24. november, før a-ha trår til 27. og 28. november i Oslo Spektrum.

Turneen «Hunting High and Low Live», oppkalt etter debutplaten fra 1985, starter i Dublin 29. oktober – for utsolgt hus. Ifølge pressemeldingen fra a-ha har den «etter sterkt trykk fra publikum nå blitt utvidet til å en global reise, med stoppesteder i alle verdensdeler».

LES OGSÅ: Flere nyutgivelser på vei fra a-ha.

I tillegg til å fremføre de ti popklassikerne på albumet i rekkefølge vil bandet også spille et nøye utvalg fra resten av bandets enestående låtkatalog, meldes det videre.

Det vil med andre ord ligge an til å få denne klassikeren som åpningslåt:

Må børste støv av gammelt utstyr

Magne Furuholmen gleder seg til den kommende verdensturnéen:

– Å spille inn «Hunting High and Low» var et så definerende øyeblikk og en så spennende tid i vår karriere og felles samarbeid, så å gjenoppdage dette verket nå, 35 år senere, føles som inspirasjon i stedet for forpliktelse. Jeg trenger bare å børste litt støv av de gamle synthene, sier Magne Furuholmen.

LES OGSÅ: Magne Furuholmen ut mot Donald Trump.

Under kan du se bilder fra a-ha sin konsert på Koengen i Bergen våren 2016.

(©NTB)