Savner satsing på norsk barnemusikk

Maria Solheim (t.h.) og Silje Sirnes Winjes melder seg med mer ny, norskspråklig barnemusikk - og en ny vri på hvordan nå ut til de minste lytterne.
Silje Sirnes Winje og Maria Solheim brenner for at barn i Norge skal få lett tilgang til nyskapende og fengende norskspråklig musikk – men savner kanaler.

Derfor starter de sin egen kanal YouTube, og vil slippe musikkvideo til hver av de ti låtene på sin nye, felles barneplate ukentlig frem til jul.

– Vi opplever at barnas musikk og kunstuttrykk får stadig mindre oppmerksomhet og plass i de tradisjonelle mediene. Samtidig tilbringer norske barn veldig mye tid på YouTube hvor engelskspråklig musikk dominerer, sier Silje Sirnes Winje.

Hun jobbet i NRK i ti år og var programleder for mange ulike satsinger på NRK Super. Men i 2018 valgte hun ifølge plateselskapets pressemelding «å følge med barna over til YouTube». Idag er Sirnes Winje innholdsansvarlig og programleder i den nye barne- og familiekanalen Nordic Family med norskprodusert innhold.

LES MER: Kim Gordon satt i varetekt hos Mikke Mus.

– De fleste norske barn velger i dag YouTube som sin foretrukne underholdningskanal. De danser til Baby Shark, hopper rundt sammen med Crazy Frog og gauler Let it go sammen med snødronningen Elsa, sier Sirnes Winje og Solheim, som nå håper at de minste vil gjøre det samme til lyden av Enniken Fenniken, Mormors Superstar og Ko Ko Konsekvenser.

Foto:NTB kultur
Bråkebøttebaluba slippes 18. oktober, og følger etter Maria Solheims og Silje Sirnes Winjes 2016-debut Kaptein Snabelbæsj og hjertetyven.

Hør debut-albumet her

Sangene på Bråkebøttebaluba har tekster av Åse Sirnes Winje, mor til Silje, mens melodiene er komponert av Silje Sirnes Winje, Christer Slaaen, Maria Solheim og Vigleik Winje.

Albumet kommer ut fysisk og digitalt 18. oktober på Kirkelig Kulturverksted, med slippkonsert i Kulturkirken Jakob 23. november.

Her kan du høre Maria Solheim og Silje Sirnes Winjes debut-album fra 2016, Kaptein Snabelbæsj og hjertetyven.

(©NTB)