En av den neste generasjonen ledere

Den britiske artisten Stormzy.
Grimeartisten Stormzy pryder forsiden av Time – som én av ti navn som magasinet tror blir den neste generasjonen ledere.

Han sier i intervjuet at hans formål er å synliggjøre bredden som finnes av svarte musikere, artister og skapere i Storbritannia, som han mener har vært i skyggen.

– Det er en hel verden der ute, en vakker ting som nå melder seg, sier Michael Omari, som er grimeartistens egentlige navn, til Time.

Stormzy driver ikke bare sin egen, fremadstormende karriere, som blant annet gjorde at han som første svarte, britiske soloartist headlinet Glastonbury-festivalen i sommer: Han står også bak forlaget Merky Books.

LES OGSÅ: Irritert på Beyoncé.

– Det er en stor side av svart kultur og britiskhet som ofte ikke havner under paraplybegrepet som alle kaller «svart kultur», og som nærmest betyr musikk, skuespill, sport og kjendiser. Hei, det finnes teater, det er litteratur, bøker, ballett, sier Stormzy videre i intervjuet.

Han snakker også om hvordan grimesjangeren sliter med å få innpass i USA, men påpeker at der det finnes undergrunnskulturer eller musikk, finner grime seg plass – og henviser til grimescener som blomstrer opp i blant annet Danmark og Sverige.

Foto:NTB kultur
Stormzy inntar forsiden på Time.

Øyafestivalen-snakkis

Stormzy spilte på Øyafestivalen i 2016 til strålende anmeldelser. GAFFA ga fem av seks stjerner for opptredenen, og du kan lese hele anmeldelsen her. Bildegalleriet fra konserten ser du under.

Det skapte også overskrifter da det tidligere i sommer ble kjent at Stormzy skulle samarbeide med den norske artisten Lauren.

LES MER: Stormzy samarbeider med norsk nykommer.

(©NTB)