Sonic Youth-vokalist Kim Gordon satt i varetekt hos Mikke Mus

Kim Gordon på scenen med Sonic Youth under Øyafestivalen 2008.
Hva har sangeren Kim Gordon til felles med skuespillerne Blake Lively og Robert Downey Jr. og ekspresident Barack Obama? De har alle blitt pågrepet i Disneyland.

Det var på 1970-tallet og nå 66 år gamle Kim Gordon var tenåring i Los Angeles. Den framtidige vokalisten i Sonic Youth hørte på Joni Mitchell – og røyket marihuana. Sammen med en venn fyrte hun opp en joint i pirathulen i Disneyland, og ble tatt på fersken av Disneylands eget politi.

– De tok oss med under bakken, mimrer Gordon i et intervju med The Guardian og beskriver en surrealistisk underverden, bevoktet av Mikke Mus med walkietalkie, hvor hun fikk uhyggelige kommentarer av typen «er mora de klar over at du ikke bruker BH?»

LES OGSÅ: Jobber med tre nye The Cure-album.

Gordon tilbrakte natten i Disneys ungdomscelle. På den tidens studerte hun statsvitenskap, og opplevelsen fikk tankene til å spinne.

– I hodet mitt skrev jeg en innleveringsoppgave om Disneyland og hvor fascistisk stedet var. Det bekreftet min oppfatning om amerikansk konsumerisme, sier hun.

Det er en oppfatning hun har den dag i dag: At samfunnet styres av forbruk, forbruket er den amerikanske livsstilen.

– Konsumerismen tar livet av oss, sier Gordon.

I august innrømmer for øvrig Robert Downey Jr. at han satt i varetekten i Disneyland for akkurat samme regelbrudd som Gordon. Han ble pågrepet i en gondol. Han beskriver imidlertid opplevelsen som overraskende hyggelig, ifølge People.com.

I 2009 fortalte Blake Lively på David Letterman’s show at hun og familien hennes også endte opp i «Disneyfengsel», etter å ha sneket seg inn uten å betale for billetter.

Ekspresident Barack Obama slapp for øvrig unna fengsel i Disneyland. Han ble «bare» kastet ut av Magic Kingdom for å smugrøyke der da han var 11 år og på ferie fra Hawaii.

Fikk du med deg denne?

(©NTB)