Slutt for Nobelkonserten

Kygo og a-ha på scenen under Nobelkonserten i Telenor Arena tilbake i 2015.
Etter flere år med anstrengt økonomi er det nå besluttet at den tradisjonsrike Nobelkonserten ikke kommer tilbake.

Det sier direktør Olav Njølstad ved Nobelinstituttet til Kampanje:

– Den tradisjonelle fredspriskonserten er satt på vent inntil vi eventuelt finner et nytt format som vi har tro på, både med hensyn til innhold, form og økonomi. I år ser vi fram til utforske et helt annerledes konsept i samarbeid med NRK.

LES OGSÅ: Flere anmeldelser mot Robyn-festival.

Nobelkonserten har blitt avholdt årlig siden 1994 i forbindelse med utdelingen av Nobels fredspris. De første 20 årene var Oslo Spektrum vertskap for konserten før Telenor Arena tok over i 2015. I fjor ble det annonsert at konseptet skulle ta en pause. I stedet sørget et spleiselag av sponsorer for utendørsfest i borggården på Rådhuset med gratis inngang.

Overfor Dagbladet sier Njølstad at det nye konseptet som skal spilles inn på Marienlyst 11. desember vil ha et større fokus på prisvinneren, og inneholde kunstneriske og musikalske innslag, men bære mindre preg av å være en «pop-kavalkade».

En imponerende rekke artister har opptrådt på Nobelkonserten gjennom årenes løp. Mariah Carey, Anne Grete Preus, Elton John, Shania Twain, Kygo, a-ha, Bon Jovi, Destiny’s Child, Morrissey, Paul McCartney, Suede, Mari Boine, Willie Nelson, Robert Plant, Tony Bennett, Duran Duran, Bon Jovi, Rihanna, Kylie Minogue, Diana Ross, Alan Walker og Sigrid, for å nevne noen.

Konserten har dessuten blitt ledet av flere store stjerner:

Erik Bye ledet den første Nobelkonserten i 1994. Siden har skuespillere som Liam Neeson, Meryl Streep, Will Smith, Tom Cruise, Anne Hathaway, Michael Caine, Denzel Washington, Kevin Spacey, Uma Thurman og Scarlett Johansson stilt opp på scenen i Oslo.

Fikk du med deg denne?