Torgeir Waldemar klar med sin tredje fullengder i januar

Etter å ha fundert over livet og eksistensen på debutplaten og deretter rast politisk på oppfølgeren, vier Torgeir Waldemar seg til kjærligheten på tredje langspiller ut.

Ifølge plateselskapet Jansen Records var svaret banalt og enkelt da Waldemar og produsent Anders Møller funderte over hva hovedbudskapet på det nye albumet skulle være: «Det viktigste vi alle sammen har er hverandre – kjærligheten», heter det om Love – som slippes 17. januar.

Det selvtitulerte debutalbumet fra 2014 ble nominert til Spellemann i countryklassen og som beste nykommer, mens andreplaten No Offending Borders fra 2017 ble nominert i rockeklassen. Sistnevnte album ble også anmeldt til fem stjerner her i GAFFA.

LES OGSÅ: Trondheim Calling 10 år.

– Min intensjon er aldri å stryke medhårs, sa Waldemar til NTB om sistnevnte – der han blant annet sparket mot Sylvi Listhaug. Men han slet litt med troen på at musikk virkelig kunne forandre verden, og la til:

– Musikk er blitt konsumvare, og folk lytter ikke aktivt. Vi vil ha det hyggelig og behagelig. Det gjør oss ubevisst sløvere.

Etterpå kom det et minialbum, Jamais Vu, i fjor der Torgeir Waldemar strippet ned rockelåtene fra andreplaten og rocket opp de akustiske, til en helhet der Love beskrives som «en naturlig fortsettelse».

Første singel ut, Leaf in the Wind, er i vente om én måned. Waldemar har også første konsert etter albumslipp klar: På Vulkan i Oslo 15. februar.

Fikk du med deg denne?

(©NTB)