Flere anmeldelser mot Robyn-festival

Den svenske artisten Robyn fotografert i forbindelse med utgivelsen av «Honey» i 2018.
– Det som skulle bli en kul kveld ble den verste kvelden i våre liv, uttaler en misfornøyd festivalgjest.

I sommer arrangerte Woah Dad Live en endagsfestival ved Sjöhistoriska museet i Stockholm med Robyn som det store trekkplasteret. Men festivalen har i ettertid blitt møtt med mye kritikk.

Det skal blant annet ha vært for mye folk på området, og køene til mat- og drikkesalg skal ha vært så lange at de som tålmodig sto i kø gikk glipp av store deler, og i noen tilfeller, hele konserten de hadde betalt for å se.

LES OGSÅ: Robyn med spesiell opptreden.

For mange rant begeret over da de hadde nådd frem i køen men ble informert om at maten de ventet på var utsolgt eller hadde blitt satt opp markant i pris.

Utrygghet

De besøkende fikk heller ikke forlate området for å komme tilbake igjen, og det var strengt forbudt å ha med seg noen som helst mat inn på festivalen. GAFFA Sverige rapporterte om misnøyen like etter at arrangementet hadde gått av stabelen og SVT Nyheter kunne melde om anmeldelser til det svenske forbrukerombudet.

I tillegg til matmangelen handler anmeldelsene om utrygghet grunnet trengsel, lyskilder som sluttet å fungere og vann som tok slutt.

– Man fikk ikke ta med seg mat eller drikke inn på området, og man fikk heller ikke forlate området for å kjøpe mat. Alle besøkende som ville se artisten de hadde betalt for (Robyn) var altså tvunget til å stå i flere timer uten vann og mat. Om dette ikke er falsk markedsføring vet jeg ikke hva falsk markedsføring er, skrev en person i samband med festivalen.

Nå skriver Göteborgs Posten at etterspillet fortsatt er i gang da et antall misfornøyde besøkende som opplever at de burde få tilbake billettpengene, har anmeldt arrangørene til Allmäna reklamationsnämnden, ARN.

– Det var en bursdagsgave til en kompis. Vi dro opp en hel gjeng. Men det som skulle bli en kul kveld ble den verste kvelden i våre liv, sier Petra Isaksson fra Göteborg til avisen. Petra er en av ti som har opprettet anmeldelsen til ARN og forteller at hun i fremover kommer til å boikotte Woah Dads arrangementer.

Arrangerer rekordkonserter

Woah Dad sier til avisen at de har besvart alle spørsmål som forventes besvart av dem. Til tross for dette mener flere besøkende at de ikke har fått svar fra selskapet.

LES OGSÅ: Thom Yorke til Skandinavia.

Sommeren 2020 arrangerer Woah Dad Håkan Hellströms rekordkonserter på Ullevi i Göteborg. Billettsalget virker dog ikke å være rammet av en eventuell boikott, men det gjenstår å se hvordan selskapet vil håndtere et arrangement av den størrelsen.

Robyn, ØyaFoto:Willy Larsen | GAFFA
Robyn headlinet fredagen på Øyafestivalen 2019.