Thom Yorke til Skandinavia

Thom Yorke fotografert i forbindelse med slippet av albumet «Anima».
Radiohead-frontmannen spiller én eksklusiv solokonsert i Norden neste sommer.

Thom Yorke er klar for neste års utgave av Roskilde Festival.

Det bekrefter arrangørene bak den tradisjonsrike danske festivalen overfor GAFFA.no mandag formiddag. Yorke er aktuell med albumet (og Netflix-kortfilmen) Anima, som ble anmeldt til seks stjerner her i GAFFA.

LES OGSÅ: «Joker» slår alle rekorder.

– Thom Yorke er kanskje en av det 21. århundrets mest originale og innflytelsesrike lydkunstnere. Han har en visjon om å skape et følelsesmessig overveldende totalshow, som med lyd, lys og bilde kan flytte våre grenser for hva en festivalkonsert egentlig er. At han så kun spiller denne ene konserten i Skandinavia neste år gjør heller ikke våre forventninger til festival nummer 50 mindre, sier programsjef Anders Wahrén i en kommentar.

I tillegg til Thom Yorke har festivalen sluppet 11 navn til neste sommers program i dag, inkludert tre norske: Mura Masa, Pusha-T, The Whitest Boy Alive, Whitney, Chai, Death by Unga Bunga, Hugorm, Land of Kush, The No Ones, Old Man Gloom og Tropical Fuck Storm.

Før dagens slipp var det kun den amerikanske popstjernen Taylor Swift som var bekreftet til festivalen. Hun spiller imidlertid også i Norge neste sommer.

LES OGSÅ: Nytt Nick Cave-album anmeldt.

Roskilde Festival 2020 går av stabelen 27. juni til 4. juli.

Foto:Kim Matthäi Leland | GAFFA
Roskilde Festivals ikoniske Orange Scene. Her under The Rolling Stones’ opptreden i 2014.