R.E.M. gir ut sang for Bahamas-ofrene

R.E.M.s frontmann Michael Stipes på scenen i Zürich, Sveits i 2008.
R.E.M. ble oppløst i 2011, men har nå børstet bort litt av støvet og gitt ut en sang til inntekt for ofrene på Bahamas etter orkanen Dorians herjinger.

Sangen det er snakk om heter Fascinating, og denne versjonen ble spilt inn på nettopp Bahamas for 15 år siden.

Opprinnelig ble den skrevet for å være en del av 2001-albumet Reveal, men den endte opp med å bli kuttet i siste runde.

Gitarist Peter Buck fortalte i sin R.E.M.-biografi «Fiction» at Fascinating var favorittlåten til Michael Stipe fra Reveal-innspillingene.

– Det er en virkelig vakker låt. Men plata ble for lang, og noe måtte kuttes, forteller bassist Mike Mills til Buck i boken.

LES OGSÅ: Jeg prøver å vise at også musikken har en rolle.

Kanskje var det derfor låten ble hentet frem igjen noen år senere og spilt inn på nytt. Innspillingene fant sted i det berømte studioet Compass Point i Nassau på Bahamas. Planen var å inkludere den på bandets neste album, Around The Sun. Også denne gangen ble Fascinating kuttet fordi den ikke passet inn i det litt spesielle lydbildet på Around The Sun.

Deretter har Fascinating blitt liggende i skuffen, men nå har den endelig funnet veien til høyttalerne verden over. Og med tanke på historikken og engasjementet til R.E.M. generelt og Michael Stipe spesielt er nok dette en passende anledning som mer enn veier opp for tidligere skuffelser låten måtte ha opplevd.

HØR (og kjøp) FASCINATING HER

– Jeg har vært heldig nok til å tilbringe mange uker på Bahamas for å jobbe med og spille musikk. Jeg har laget mye musikk der og fått flere venner der. Jeg blir knust av å se skadene etter orkanen Dorian. Vær så snill å hjelpe oss og Mercy Corps til å gjøre hva de kan for å lindre skadene og smerten forårsaket av denne katastrofen, sier Mike Mills i en uttalelse.

Koster 20 kroner – eller valgfritt beløp

Låten er tilgjengelig via bandets Bandcamp-side. Du kan høre låten gratis, men det oppfordres naturligvis til å kjøpe låten. Prisen er satt til minimum $2, men du velger summen selv. Alle inntekter doneres uavkortet til Mercy Corps for å bidra til deres humanitære arbeid på Bahamas.

HØR (og kjøp) FASCINATING HER

– Bahamas står ovenfor en tøff jobb for å komme seg etter de voldsomme skadene fra orkanen. Vi er takknemlige for å ha R.E.M. på vårt lag, og at de deler denne sangen med verden for å hjelpe folkene på Bahamas, sier Neal Keny-Guyer som er CEO i Mercy Corps.

Fikk du med deg denne?