Protesterer mot Spotify – på Spotify

Logoen til strømmetjenesten Spotify.
Den canadiske popsangeren Esthero har funnet sin egen måte å protestere mot det hun mener er strømmetjenestenes dårlige betaling til artistene.

Esthero har ifølge BBC lagt ut låten Gimme Some Time på Spotify og andre strømmetjenester. Men halvannet minutt ut i sangen toner musikken ut.

Inn kommer Estheros stemme, som forklarer at hele låten kun er tilgjengelig via hennes egen nettside – som B-side på en vinylsingel.

LES OGSÅ: Jeg prøver å vise at musikk også kan ha en rolle.

– Inntektene som Spotify genererer går ikke å leve av. Jeg håper du liker musikken min godt nok til faktisk å gå dit og støtte meg ved å kjøpe sangen direkte fra meg, sier hun.

Hør låten og meldingen her:

Til BBC 5 Live forklarer hun at protestaksjonen skriver seg fra hennes frustrasjon og følelse av maktesløshet i møtet med strømmetjenester som Spotify, Apple Music og Tidal, og hvor lite artisten får per strømming.

– Jeg ble bare sint, sier Esthero til BBC torsdag. Da visste hun ikke om Spotify hadde merket seg protestaksjonen, men sa hun antok «at de kommer til å fjerne den». BBC kontaktet Spotify, som avslo å gi kommentar.

(©NTB)

Fikk du med deg denne?