Green Day slipper ny låt og annonserer stadionkonsert i Norge

Det amerikanske bandet Green Day kommer til Norge 31. mai 2020, og skal gjeste Color Line stadion i Ålesund. I tillegg slapp de en helt ny låt i dag.

Bandet har solgt mer enn 80 millioner album verden over og har vunnet fem Grammy-priser. Ålesund-besøket er en del av stadionturneen Hella Mega Tour.

Sist bandet besøkte Norge var i 2017. Da spilte de i Oslo Spektrum under sin Revolution Radio-turné. Amerikanerne var også i Norge i 2013 da de spilte foran et utsolgt Ullevål stadion.

LES OGSÅ: Energien er voldsom!

Green Day består av Billie Joe Armstrong, Mike Dirnt og Tré Cool. Etter å ha albumdebutert i 1990, slo de for alvor gjennom med tredjealbumet Dookie fra 1994 – med låter som Basket Case, Longview og When I Come Around.

I 2004 ga Green Day ut rockeoperaen American Idiot, som ble populær verden over, hvor tittelsporet og balladen Wake Me Up When September Ends ble de største hitlåtene.

Her kan du se den ikoniske musikkvideoen til gjennombruddshiten:

Ny singel ute i dag

Green Days foreløpig siste album Revolution Radio kom ut i 2016. Det kan imidlertid se ut som et nytt album er på trappene, ettersom bandet i dag slapp sin første singel på flere år.

Låten heter Father of all… og du kan høre den her:

Billettsalget til Green Days konsert på Color Line Stadion i Ålesund åpner fredag 20. september.

(©NTB)

Fikk du med deg denne?