21 ferske album du bør sjekke ut – del 3

Common på Sentrum Scene.
Vår svenske søsterredaksjon i GAFFA.se har laget en oversikt over noen av de beste utgivelsene den siste tiden. Vi presenterer platene i tre puljer her på GAFFA.no, og tør garantere at det finnes gode tips for de fleste!

Om du ikke har lest del 1 i denne artikkelserien, så finner du den her. Den inneholder alt fra Tool til Sheryl Crow. Del 2 ligger her, og der finner du blant annet Lana Del Rey og Entombed A.D.

Her kommer tredje og siste del av trilogien fra våre venner i GAFFA.se. Gi oss gjerne en tilbakemelding i kommentarfeltet om du finner noe du liker.

Whitney – Forever Turned Around

Har du savnet Julien Erlichs skjøre stemme? Nå trenger du ikke savne lenger. Forever Turned Around er oppfølgeren til indieverket Light Upon The Lake (2016) og den kommer som en myk og varm filt akkurat i tide til når vi gjør oss klare for september og høst/vinter-helvetet.

The Bland – Beautiful Distance

Beautiful Distance inneholder alt fra indiepop-singlene 17 og Like The Rest, karibiske rytmer, himmelske kor og ballader som Beautiful Distance og Wanderer. The Blands mål med sitt nye album er å gjenskape den menneskelige kontakten med publikummet sitt, til tross for at scenene har blitt større.

Knifven – Trött, Dött, Kött

Det nye 7-spors minialbumet er produsert av Tommy Tift fra blant annet True Moon og Vånna Inget, og det sier en del om hvordan dette låter. Med Trött, Dött, Kött strevde Knifven med å finne en ny dimensjon i sin energiske og skrikende punk.

G Flip – About Us

Det føles som at alle (som har noe fornuftig å si) snakker om G Flip. Denne Melbourne-baserte artisten, trommisen og produsenten sneder ut nervefyllt pop som skapt for P3 sine lister. Om du allerede kjenner til Angie McMahon og Amy Shark bør du like dette her.

Common – Let Love

Den alltid like pålitelige hiphop-reven slipper nå en skive som ble født fra en bok.
– Dette albumet er inspirert av boken Let Love Have The Last Word som førte meg inn på stien til å skrive om ting jeg aldri hadde skrevet om før, fortalte Common som nylig sto på Sentrum Scene.

LES ANMELDELSEN: Årets mest moderne hiphop-show.

Velvet Negroni – Neon Brown

Jeremy Nutzmans musikkprosjekt er ytterst interessant! Han skaper en form for eksperimentell og monumental musikk spisset med R&B-inspirasjon. Ikke rart artister som Kanye West og Kid Cudi har samplet denne artisten tidligere.

!!! – Wallop

Denne disko-institusjonen fra New York blir virkelig aldrig kneblet. Her får vi mer av den frustrerende og utemmede dansemusikken.