«Fear Inoculum» selger best til tross for utfordringer:

Tool til topps

Tool lot fansen vente i 13 år før de endelig slapp sitt femte album 30. august 2019.
Det er en drøy uke siden Tool slapp sitt etterlengtede femte studioalbum, og ikke helt uventet går de rett til topps på salgslistene verden over.

Forrige uke var det Taylor Swift som gikk til topps verden over med sitt ferske album Lover. Hun inntok førsteplassen både på VG-lista Topp 40 som viser salget i Norge, og Billboard 200 som viser tilsvarende tall for USA samt flere andre land verden over.

LES ANMELDELSEN: Sukkersøt kjærlighet.

Det ble bare med den ene uken på toppen for Taylor Swift, i det minste i denne omgang. Nå er hun dyttet ned fra toppen av to nykommere. Lana Del Rey har mottatt gode kritikker for sitt Norman Fucking Rockwell! og ikke uventet var salget den første uken meget sterkt. Hun inntar andreplassen på VG-lista Topp 40 og tredjeplassen på Billboard 200.

Billie Ellish og Ed Sheeran holder sine plasser på topp 5 på VG-lista. Unge Ferrari er beste norske på en 9. plass, rett foran Rammstein.

Topper til tross for begrenset tilgjengelighet

Øverst på salgslistene finner vi det lenge etterlengtede albumet til amerikanske Tool. De lot fansen vente 13 år på denne platen, men ble helt tydelig ikke glemt. Maynard James Keenan og hans band går rett inn på toppen av både Billboard 200 og VG-lista Topp 40.

Det som gjør det litt spesielt er den begrensede tilgangen til albumet sammenliknet med de andre artistene. Tool har kun utgitt Fear Inoculum i en begrenset (og meget kostbar) deluxe-utgave for fysiske format. Forøvrig en meget omfattende boks som inneholder en 4″ HD-videoskjerm med eksklusivt videomateriale, høyttalere og en 36-siders bok.

LES OGSÅ: Gjenforenes etter 10 års pause.

De har også kun sluppet albumet for digitalt salg i sin helhet, uten salg av enkeltlåter. Tool har heller ikke hatt forhåndssalg eller pakketilbud i forbindelse med konsertbilletter eller annen «merch» som har blitt vanlig for de største artistene.

Til tross for dette går altså Fear Inoculum til topps på salgslistene. Du kan høre hele albumet her: