Stor overraskelse på Glastonburys etterfest fredag kveld:

Gjenforent etter 10 års pause

Det britiske bandet Supergrass slo gjennom midt på 90-tallet som en del av britpop-bølgen.
Glastonbury-sjefen Michael Eavis lovte gjenforeningen til et stort band for årets Pilton Party. Det var ikke en overdrivelse.

Pilton Party er en årlig «etterfest» som arrangeres av Glastonbury-festivalen til inntekt for lokalsamfunnet og dets arbeidere. Flere store artister har spilt på Pilton Party opp gjennom årene, sist med Liam Gallagher fra Oasis i fjor høst.

Hemmeligheten om årets overraskelse ble sjeldent godt bevart, og selv om enkelte bookies i England hadde riktig band som odds-favoritter til å være kveldens «special guest» var det ingen som var sikre før de ble annonsert fra scenen. Det var snakk om ett av de virkelig store bandene fra britpopens glanstid, Supergrass.

LES OGSÅ: Med et snev av gammel storhet.

Listen bookiene hadde var forøvrig full av verdensstjerner. På plassene bak Supergrass lå ABBA, The Jam, The Kinks, Rage Against The Machine, Led Zeppelin, My Chemical Romance, Pink Floyd, The Police, Oasis og The Smiths.

Frontmann delte gjenforeningsplaner

Enkelte hardbarkede fans fikk kanskje med seg et lite forvarsel noen timer i forveien. Vokalist, låtskriver og frontmann i Supergrass, Gaz Coombes, delte nemlig en video på sine sosiale medier med #Supergrass2020 som viser glimt av bandet tilbake i øvingslokalet.

Tilbake på scenen fredag kveld

Supergrass var altså tilbake på scenen igjen fredag kveld. Gaz Coombes hilste publikum med setningen «We are the peoples band» før de åpnet med megahiten Caught By The Fuzz, deres første singel fra debutalbumet.

Bandet streamet comebacket direkte på sin Facebook-side. Du kan se de siste minuttene før de går på scenen og deler av åpningslåten her:

#Supergrass2020

Gepostet von Supergrass am Freitag, 6. September 2019

Bandet alle liker men ingen elsker

Comebacket skjer nesten 25 år etter Supergrass introduserte seg for verden med debutalbumet I Should Coco, og faktisk nesten på 20-årsdagen etter deres tredje og selvtitulerte plate som ble gitt ut 20. september 1999.

Supergrass brukte slagordet «your second favorite band» som illustrerte bandets posisjon meget godt. De havnet som oftest i skyggen av Oasis, Blur og Pulp i den store britpop-krigen, men var likevel voldsomt populære. Det er ventet at denne populariteten fortsatt er der når Supergrass nå ser ut til å være tilbake og klare for turné neste år.

LES OGSÅ: Er dette den perfekte høstplaten?

Det er foreløpig uvisst om det vil komme ny musikk fra Supergrass som et resultat av gjenforeningen. Det samme gjelder hvor mange konserter som settes opp i tiden som kommer. Det eneste som er bekreftet fra Gaz Coombes er at han har tatt seg en pause fra jobbingen med sitt neste soloalbum for å stå på scenen med sitt gamle band.

Her ser du videoen til Supergrass’ fjerde singel Alright fra debutalbumet. Det var dette pop-mesterverket som sikret det store gjennombruddet.