Nytt album ute i dag:

Tilbake etter fem års pause

D'Sound er tilbake med sitt første album på fem år.
Når D'Sound er tilbake med sitt åttende studioalbum er det for å hylle mangfold og det å være annerledes.

På dette åttende albumet har D’Sound, som består av Kim Ofstad og Jonny Sjo, med seg Mirjam Omdal som vokalist på de fleste låtene, men de har også jobbet med en rekke andre produsenter og musikere.

På live-remixen av It’s Just Me har de fått med seg den amerikanske trompetisten Arnetta Johnson som blant annet spiller med Beyoncé og Jay-Z. Hun spilte inn sine bidrag på et hotellrom i Cleveland i fjor sommer, mens hun var på turné med The Carters.

LES OGSÅ: Med et snev av gammel storhet.

Andre spennende innslag er den filippinske låtskriveren og musikeren Armi Millare, kjent fra bandet Up Dharma Down. Hun er med på låtene Lykkelig og Somwhere in Between. Det som gjør Lykkelig spesiell er at selv om den har norsk tittel synges den på det filippinske språket tagalog.

Coverbilde med personlig historie

For første gang har D’Sound valgt å ikke ha seg selv på albumcoveret. Når de først skulle velge noe annet ble de raskt enige om hvem de ville ha på coveret, forteller bandet i en pressemelding. Det er Jonnys bror som pryder forsiden til Unicorn.

– Dette er et veldig personlig cover for oss, forteller Kim og tar oss med tilbake til første gang han og Jonny møttes i USA i 1990.

– Vi dro på kafé og vi klikka med en gang. Men i stedet for å snakke om musikk så snakket vi om broren hans, som er en unik og flott kar, og litt annerledes.

– Singelen Mr. Unicorn handlerom nettopp det å være litt annerledes. Det å ikke være så populær som andre. Det å skille seg ut fordi man ikke ønsker å vær med på macho-konkurransen gutta imellom, forteller Mirjam.

– På albumet har vi låter som handler om press og stress etter å være perfekt, uforsiktig lek med følelser, svik, sverting, ryktespredning og integritet.

Klare for turné

Albumet Unicorn følges nå opp med en storstilt turné, The Unicorn Tour som strekker seg over både 2019 og 2020. Det betyr at det bør bli gode muligheter for å se bandet fremføre sine nye låter på en scene nær deg.

Her kan du høre hele albumet som ble sluppet i dag: