21 ferske album du bør sjekke ut – del 2

Lana Del Rey fotografert under en konsert i New York høsten 2017.
Vår svenske søsterredaksjon i GAFFA.se har laget en oversikt over noen av de beste utgivelsene den siste tiden. Vi presenterer platene i tre puljer her på GAFFA.no, og tør garantere at det finnes gode tips for de fleste!

Om du ikke har lest del 1 i denne artikkelserien, så finner du den her. Den inneholder alt fra Tool til Sheryl Crow, og er definitivt verdt å sjekke ut!

Her kommer del 2 av trilogien fra våre venner i GAFFA.se. Gi oss gjerne en tilbakemelding i kommentarfeltet om du finner noe du liker.

Lana Del Rey – Norman Fucking Rockwell

Norman Fucking Rockwell oser av Del Reys romantiske tekster og toner til et så dypt penetrerende nivå at det er umulig å ikke bli helt henført av dette utrolige individets musikalske kapasitet og fingerspiss-følelse i tekstene. Et album der skitne tekster om kjærlighet, sårbarhet og lengsel leveres av en retrospektiv englestemme. Den første platen som har rørt meg til tårer.

Entombed A.D. – Bowels Of Earth

Den som lytter ekstra oppmerksomt på introen til låtene kommer blant annet til å høre både vokalistens harkende hoste i Torment Remainssom som innleder hele platen, spøkende toner i tittelsporet, cabaré-følelsen i Bourbon Nightmare og en intro verdig en Bond-film i avsluttende The Eternal Night. Som helhet er Bowels Of Earth en kul plate med platta med overraskende variert musikk til tross for at den samtidig er veldig tro til sjangeren.

Faal – Gråa Zoner

Faals debut-EP fra i fjor, Mansa Musa, viste at rapperen har mye å gi. EPen spikte i flere forskjellige retninger, men samtidig fantes det noe sammenskrudd over musikken som får deg til å lytte litt ekstra. I stedet for å bevege seg mellom mer uventede elementer som sist beveger Faal seg nå mellom allerede etablerte svenske hiphop-sounds.

Pharmakon – Devour

Vår noise-favoritt Pharmakon utvikler sitt forstyrrede lydbilde. Devour ble spilt inn live i studio og skal bringe med seg den følelsen man får når man ser Margaret Chardiet live. Du kan regne med å havne i en transe-liknende tilstand.

Janice – I Don’t Know A thing About Love

– Jeg har bare skrevet for å se hva som finnes i meg, og det resulterte i en emosjonell reise gjennom ulike stadier av kjærlighet, forteller Janice i en pressemelding. Kjærligheten er den røde tråden på en EP som viser frem soft R&B, tøff soul men også tydelige klubb-elementer.

Jesse Malin – Sunset Kids

Dette er Jesse Malins første album på fire år. Platen er produsert av Lucinda Williams som også medvirker på to av låtene på albumet. Klassisk amerikansk svett rock av beste sort.

Hellsingland Underground – A Hundred Years Is Nothing

Klassisk rock med røttene fast forankret i de mørkeste svenske skoger. Strangelands har tydelige The War On Drugs-vibber og her finnes det mer å oppdage. Ikke gå glipp av muligheten til å se dette bandet live om du får anledningen!

Følg med her på GAFFA.no for tredje og siste del i denne artikkelserien!