21 ferske album du bør sjekke ut

Det amerikanske rockebandet Tool.
Vår svenske søsterredaksjon i GAFFA.se har laget en oversikt over noen av de beste utgivelsene den siste tiden. Vi presenterer platene i tre puljer her på GAFFA.no, og tør garantere at det finnes gode tips for de fleste!

I den første delen får du spredning fra rykende ferske Tool til Sheryl Crow og svenske Isoberlinia, for å nevne noen. Følg med den kommende uken når vi presenterer del 2 og del 3 i denne flotte trilogien fra våre venner i GAFFA.se!

Isoberlinia – Isoberlinia

Elektronisk shoegaze. Det må høres noe motsigende når det handler om en sjanger som ble født fra gitar-kaskader. Men tidene forandres, og her har dere Isoberlinia som sender ut nettopp elektronisk shoegaze. Legg til tydelige triphop-passasjer, så er du i mål. En atmosferisk og ydmyk debut fra Stockholm.

Black Belt Eagle Scout – At The Party With My Friends 

Katherine Paul er her med oppfølgeren til debutalbumet Mother Of My Children (2018). Det var et politisk album hvor hun blant annet belyste oppveksten i Swinomish Indian Tribal Community og sin seksualitet. På At The Party With My Brown Friends fokuserer Paul i stedet på kjærlighet, begjær og vennskap.

Tool – Fear Inoculum

Det første albumet på 13 år! Denne 85 minutter lange platen har hatt Joe Barresi som lydtekniker og mikser. Barresi jobbet også med bandet på den forrige utgivelsen 10,000 Days fra 2006. Albumet kom ut 30. august, og ble mottatt med hyllest fra fansen, noe du kan lese mer om her.

Ezra Furman – Twelve Nudes

Ezra ga ut en fullengder i 2018 og er allerede tilbake med et punkete, bråkete og skickade ut en fullängdare 2018 och nu är han redan tillbaka med ett punkigt, störigt och garasjeaktig album.

Curses – Carcassonne

Inspirasjonen er et mørkt og filmatisk 80-tall i Europa. Der progrockerne Goblin med sine pulserende bassgitarer skapte fantastisk musikk til Dario Argentos filmer. Der cold wave og post-punk fant nye måter å romantisere svartheten. Noen ganger er det paranoide arpeggioer som maner frem et dystert cinematisk landskap. Andre ganger er det The Cure-riff som oser av søvnløshet.

Sheryl Crow – Threads

Det her skal etter eget utsagn være Sheryl Crows absolutt siste album. Forlater hun bransjen med flagget til topps? You tell me.

Mollgan – Fulsnygg Mixtape

Den Gøteborgs-baserte rapperen Mollgan gir ut en mixtape hvor vi blant annet får med oss litt innsikt fra studioet fra radioprogrammet Kärleksattacken. Regn med kjappe rim og fulle tribuner!

Del 2 i denne serien kan du lese her.