Spotify lanserer nyheter denne høsten

Logoen til strømmetjenesten Spotify.
Spotify gir foreldre muligheten til å filtrere bort grov språkbruk i en av flere nye funksjoner som rulles ut i løpet av høsten.

Denne høsten planlegger strømmetjenesten Spotify en større oppdatering med en rekke nyheter og nye funksjoner. En av disse er et «bannefilter» som kan aktiveres i et familieabonnement.

Filteret vil fjerne grov språkbruk. Formålet er hovedsakelig å la foreldre hindre sine barn i å høre på såkalt «eksplisitt innhold».

LES OGSÅ: Tidal varsler søksmål mot Norge.

Brukeren som har opprettet familieabonnementet, altså en forelder, vil styre filteret gjennom en passordbeskyttelse. Dermed vil foreldrene ha mer kontroll over hva barna lytter til. Spotify forteller i en pressemelding at dette er noe brukerne har ønsket lenge.

Prisen kan gå opp

En mulig ulempe du får med samme oppdatering er økt pris. Det ryktes at Spotify vil øke prisen for familieabonnement med 13 prosent. Fra dagens 169 kroner betyr det en økning til ca 190 kroner per måned.

Familieabonnementene er populære. De lar en hel husholdning på inntil seks personer dele ett og samme abonnement. Dette har igjen ført til at Spotifys omsetning per bruker har gått ned, noe som ser ut til en åpenbar motivasjon for å øke prisen på dette abonnementet.

LES OGSÅ: Årets villeste plateutgivelse?

Spotify Duo, som er en liknende type abonnement hvor to personer kan dele på ett abonnement uavhengig av bostedsadresse er foreløpig ikke tilgjengelig i Norge.

 

Spilleliste for hele familien

En annen ny funksjon Spotify lanserer med denne nye oppdateringen er en helt ny type spilleliste. De har gitt den navnet «Family Mix». Denne spillelisten vil settes sammen automatisk basert på hva alle brukerne i familieabonnementet har lyttet til den siste tiden.

Kanskje er dette løsningen for lange bilturer? En spilleliste som inneholder alles favoritter fremfor den evige kranglingen for å kontrollere radioen.

Denne låten vil nok havne på mange familiemikser. Dette er den mest strømmede låten i Norge på Spotify den siste uken: