Flere nyutgivelser på vei fra a-ha

Magne Furuholmen, Pål Waaktaar-Savoy og Morten Harket.
I forbindelse med årets gjenforeningsturné som starter i Dublin i oktober, slipper a-ha albumene Minor Earth, Major Sky og Lifelines 27. september.

De to nyutgivelsene av comebackalbumene fra 2000 og 2002 markedsføres av Warner Music som «remastrede deluxe album». Ifølge plateselskapet vil de inneholde bonusspor med tidligere uutgitte demoer og liveinnspillinger.

Begge album inneholder også nye notater fra Kieron Tyler.

LES OGSÅ: Suksessgruppe tar pause på ubestemt tid.

Morten Harket, Magne Furuholmen og Pål Waaktaar-Savoy har hatt sine solo-, band- og kunstprosjekter utenom a-ha, men på verdensbasis er det utvilsomt popkarrieren i tresomhet de er mest kjent for.

– De var ikke veldig planlagt. De kom til fordi vi ønsket å gjøre det. Når vi møtes skaper vi a-ha-musikk, uavhengig av omstendighetene rundt, sier Waaktaar-Savoy om disse innspillingene.

Albumet er innspilt i New Yorks Alabaster Room, Lydlab og Rainbow i Oslo og Boogiepark i Hamburg, Tyskland.

Ifølge plateselskapet er turnéen «Hunting High and Low Tour 2019» nesten utsolgt når den åpner i Dublin 29. oktober. Hele albumet Hunting High and Low skal framføres, pluss flere av de største topplåtene i Storbritannia, Nederland, Frankrike, Tyskland, Polen og Russland fram til november.

LES OGSÅ: Norsk skrekkfilm på kinotoppen i USA.

I februar 2020 vil bandet fortsette til Dubai, Sør-Afrika, Australia og Japan for andre del av turnéen.

Foto:Tord Litleskare | GAFFA
Morten Harket på scenen med a-ha i Oslo Spektrum.

(©NTB)