Derfor vil bergensbandet trekke seg fra åpningen av byens nye konsertscene

Romskip på scenen under Bergenfest denne sommeren.
Romskip har besluttet å trekke seg fra åpningsfestivalen til Forum.

Gamle Forum Kino rett utenfor Bergen sentrum har blitt totalrenovert og skal åpnes opp i slutten av denne måneden som byens nye storstue for kultur.

Det historiske bygget ble kjøpt opp av Salt Bergenskirken på tampen av fjoråret.

LES OGSÅ: HBO satser på norske krefter.

Eierne har tidligere slått fast at bygget skal være et moderne kulturhus med flere bruksområder, og ikke bare et menighetshus for Salt. Nå har et av navnene som på forhånd var annonsert til åpningsfestivalen 29. til 31. august, Romskip (bildet) besluttet å trekke seg fra festivalen. Årsaken skal ifølge Bergens Tidende være minoritetseieren Dan Odfjells tilknytning til det kontroversielle nettstedet Resett.

– Vi vil ikke bli assosiert med de holdningene han forfekter gjennom Resett. Vi vil ikke ha noe med verken han eller Resett å gjøre. Vi har ikke noe annet valg enn å trekke oss fra konserten, sier vokalist Adem Kollen til avisen.

Åpningsfestivalen til det nye kulturhuset har ellers booket inn sterke lokale navn som Fjorden Baby!, Emir, Kommode, Store P og Miss Tati. Bergens Tidende har snakket med flere av de andre artistene som skal opptre på åpningsfestivalen til Forum, men det ser ikke ut til at flere vil følge i Romskips spor og avlyse sine opptredener.

Dette begrunnes av flere med at Odfjell kun er deleier av scenen, men ikke står for den daglige driften. Det er det selskapet LiveOn AS som gjør, og de vil leie ut scenen til ulike konsertarrangører.

LES OGSÅ: Dette var høydepunktene på Øya.

Byens største konsertaktør Bergen Live har allerede booket flere artister til Forum, og åpningsfestivalen er det selskapet Brilliance Live som står for, ifølge Bergens Tidende.

Foto:Fredrik Eriksen | NTB Scanpix
Forum kino på Kronstad i Bergen. Påbegynt 1939 og avsluttet 1946. Trekk av såkalt «pasadenastyle», en art deco-variant som er særlig utbredt i Miami, og funksjonalisme. Arkitekt var Ole Landmark.