Spilte avskjedskonserten denne helgen:

Gyllene Tider takket for seg – nå kommer boken

Gyllene Tider feiret slutten på en lang og suksessrik karriere. Fra venstre: Per Gessle, Göran Fritzon, Anders Herrlin, Mats Persson og Micke Andersson.
Gyllene Tider har, med noen pauser, holdt det gående fra 1978 frem til lørdag kveld denne helgen. En vanvittig karriere er over, og nå kommer boken.

Journalisten Jan-Owe Wikström har fulgt Gyllene Tider siden starten i 1978. Fotografen Anders Roos har på sin tatt tusenvis av bilder av bandet. De to har slått seg sammen og gir ut bok om det Gyllene Tider i november, melder SVT Nyheter Halland.

Boken skal ta utgangspunkt i bandet siste konsert, men den skal også fortelle hele historien om bandet fra Halmstad. Dessuten kommer boken til å inneholde portrettintervjuer med bandmedlemmene – samt minner fra fansen.

LES OGSÅ: Dette var høydepunktene på Øyafestivalen.

Gyllene Tiders avskjedsturné startet 4. juli og ble avsluttet i Halmstad 10. august.

Bandet har i løpet av sin lange fartstid produsert hitlåter som «När vi två blir en», «Sommartider», «Det är över nu», «Juni, juli, augusti», «Kung av sand» og «Gå & fiska!».

Slik takket fansen bandet for 40 år med musikk nå på lørdag:

Besøkte Norge forrige uke

Det populære bandet tok også turen til Norge i forbindelse med avskjedsturneen: 8. august satte svenskene sine bein på Sverresborg Museum i Trondheim, mens det 9. august var Fredrikstad sin tur til å få besøk.

Fredriksstad Blad melder at 10.200 publikummere hadde «tatt turen for å bade i nostalgiske sommertoner og med det fikk de oppmøtte trolig med seg det som er popgruppens aller siste opptreden på norsk jord».

Foto:Stig Eidegren | NTB Scanpix
Gyllene Tider fra tidligere i sin lange karriere.

(©NTB)